Konserndirektør boligutvikling Arne Baumann i Obos (t.v.) og konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke signerte M17-kontrakt på rivetomta.
Konserndirektør boligutvikling Arne Baumann i Obos (t.v.) og konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke signerte M17-kontrakt på rivetomta.

Tidenes største boligoppdrag for Veidekke

Veidekke har skrevet kontrakt med M17 Utvikling AS (50/50 Obos og Veidekke Eiendom) om å bygge boligprosjektet Middelthunet med 329 leiligheter på Majorstua i Oslo.

Publisert

Oppdraget er verdt drøyt en milliard kroner. I løpet av fem måneder ble det solgt boliger for 1,6 milliard kroner i prosjektet.

- Det har vært enorm interesse for boligene. På første salgstrinn ble 42 av 46 leiligheter revet vekk i løpet av halvannen time, og på andre salgstrinn ble alt utsolgt i løpet av en time. Status nå er at 185 av 235 er solgt. Selv om siste bygg med 94 boliger først legges ut for salg på nyåret, setter vi i gang byggingen av hele prosjektet nå, sier konserndirektør boligutvikling Arne Baumann i Obos.

På Middelthunet erstattes Nordeas gamle hovedkontor med hjem som gir lys i vinduene og liv i gatene også etter kontortid.

- Vi er stolte over prosjektet som vi har utviklet i tett og godt samarbeid med Obos, helt fra vi kjøpte tomten sammen i 2011. Dette er den største byggekontrakten for et boligprosjekt i Veidekkes historie, og det er så langt vi vet også Norges største. Vi gleder oss til endelig å komme i gang med byggingen, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Slik skal M17-prosjektet se ut om få år.
Slik skal M17-prosjektet se ut om få år.

Prosjektet Middelthunet består av tre bygg på henholdsvis 10, 12 og 14 etasjer over en parkeringskjeller, totalt 45.500 m2 BTA inkludert en barnehage. De 329 leilighetene varierer i størrelse fra 43 til 390 m2.

Prosjektet blir gjennomført fossilfritt (rive- og byggearbeidene). Rivearbeidene er kommet langt, mens grunnarbeidene starter i oktober/november 2019. Leilighetene er planlagt ferdigstilt i løpet av 2022.

STILLING LEDIG: