Volvo Vera konsepttrekkvogn stilt ut på Volvos område på Transport & Logistikk i Lillestrøm.
Volvo Vera konsepttrekkvogn stilt ut på Volvos område på Transport & Logistikk i Lillestrøm.

Volvo Vera i Lillestrøm

Publisert

Autonome Vera fra Volvo Trucks er på Norgesbesøk for første gang. Den ble vist for første gang under IAA for et år siden og går nå til daglig i testkjøring på havnen i Gøteborg.

Den tok seg noen dager fri derfra for å skinne på Volvos område på Transport & Logistikk 2019 på Norges Varemesse i Lillestrøm.

- Vera vekker stor oppmerksomhet og er et blikkfang med tanke på design og utseende. Den har dimensjoner som en klassisk trekkvogn, men uten den klassiske hytten får du følelsen av at du ser på et konseptkjøretøy som er bygget for fremtiden, sier Bjørn Inge Haugan, direktør kommunikasjon og marked i Volvo Norge.

- Vi får mange spørsmål om ikke dette vil ta over jobben til lastebilsjåførene, sier Haugan, men slike lastebiler skal først og fremst fungere i miljøer hvor det er korte repetitive kjøringer, som for eksempel i vårt testprosjekt i Gøteborg, hvor bilen går i trafikk mellom DFDS logistikksentre til en havneterminal.

Et kjøretøy som Vera skal også bidra til å demme opp for økende utfordringer rundt sjåførmangel, i tillegg til at den skal bidra positivt til miljøpåvirkningen i form av lav støy og nullutslipp lokalt.

STILLING LEDIG: