Tunnelen film
Tunnelen film

Ny norsk spenningsfilm om vogntog-brann i tunnel

I filmen kolliderer en tankbil i en tunnel. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått sperret inne i mørket. Utenfor herjer snøstormen, hjelpemannskapene står fast og tankbilen begynner å brenne.

Publisert

- Tunnelen er et overlevelsesdrama basert på et realistisk scenario. Hele filmen er spilt inn i Norge og den hedrer på mange måter norske hverdagshelter. Filmen er intens, dramatisk, spennende og realistisk. Vi har laget en spenningsfilm som fort eskalerer til en kamp om liv og død, men som også handler om mellommenneskelige relasjoner, sier regissør Pål Øie.

- Det har vært utrolig spennende å være med på dette store filmprosjektet. Det er et veldig proft team som står bak, og filmen forteller en fantastisk spennende historie. Mens jeg forberedte meg til rollen var det både tøft og lærerikt å se hvordan forskjellige redningsmannskaper jobber rundt i Norge, utfordringer de møter, og hva man burde gjøre for å være mest mulig forberedt når ulykken først inntreffer. Nå gleder jeg meg skikkelig til å vise frem det endelige resultatet, sier hovedrolleinnhaver Torbjørn Harr.

Det loves «dramatiske, men realistiske scener med flammer, røyk og trange tunneler i en storslagen spenningsfilm» når Tunnelen har premiere 25. desember.

Spenningsfilmen «Tunnelen»

Manus:Etter en historie av Pål Øie og Kjersti Rasmussen
Regi: Pål Øie
Produsent: John Einar Hagen og Einar Loftesnes
Produksjonsselskap: Nordisk film Production AS
Distributør: Nordisk Film Distribusjon
Premiere: 25. desember 2019

Produsentene John Einar Hagen og Einar Loftesnes har fått eksperthjelp fra blant andre Mesta for å lage filmen så realistisk som mulig.