Illustrasjonsbilde fra innsiden av en fartskontrollbil som brukes av dansk politi i jakten på fartssyndere.
Illustrasjonsbilde fra innsiden av en fartskontrollbil som brukes av dansk politi i jakten på fartssyndere.

Kjørte i 139 km/t ved veiarbeid

- Ved en så høy hastighet, rekker man aldri å tråkke på bremsen hvis en arbeider kommer ut i veien, skriver Sydøstjyllands politi i Danmark på Facebook.

Publisert

Det er en kjent sak at flere kjører altfor fort på veistrekninger med nedsatt hastighet på grunn av veiarbeid i Norge.

Dette er naturlig nok også et problem i andre land, og i Danmark kunne politiet notere en urovekkende rekord ved en fartsmålings-kontroll i slutten av oktober:

Onsdag 30. oktober på Østjyske motorvei i Fredericia, rett ved Lillebælt-brua, var politiet på plass med en «fotovogn». På en del av motorveien ble det utført veiarbeid, og maksimal hastighet var derfor satt ned til 80 km/t.

I løpet av fem timer passerte 8721 kjøretøy. Av disse kjørte 532 for fort, 75 kjørte så fort at de fikk «klip i kørekortet» og 38 ble tildelt en betinget «frakendelse» av førerkortet (mistet førerretten).

Dagens «rekord» var på 139 km/t.

- Ved en så høy hastighet, rekker man aldri å tråkke på bremsen hvis en arbeider kommer ut i veien, eller dersom forankjørende bråbremser, eller... Det går altså ALTFOR fort der ute. Pass på hverandre, og vær oppmerksom ved veiarbeid, så alle kommer sikkert hjem, skriver Sydøstjyllands politi på Facebook.