Tidligere i høst var Sandra Latotinaite motpartens advokat, men nå trer hun inn i styret i Vlantana Norge.
Tidligere i høst var Sandra Latotinaite motpartens advokat, men nå trer hun inn i styret i Vlantana Norge.

Hun skal «redde» Vlantana Norge

Hun var motpartens advokat i konflikten med to tidligere ansatte, men nå trer Sandra Latotinaite inn i styret i Vlantana Norge.

Publisert

Tidligere i høst lå Vlantana Norge i konflikt med to tidligere ansatte på grunn av det de hevdet var systematisk underbetaling. Da var Sandra Latotinaite de to ansattes advokat, og fremforhandlet et forlik med Vlantana Norge.

Rettssaken var begynnelsen på en lang rekke avsløringer om driften i Vlantana Norge, der det er avdekke underbetaling, brudd på kjøre- og hviletider og andre graverende forhold. Nylig ble selskapet politianmeldt av Statens vegvesen, og risikerer å miste sine transportløyver.

Overfor Lastebil.no innrømmer Vlantana å ha gjort en rekke feil.

– Vi innrømmer alle feilene som foregår i selskapet. Spesielt med tanke på beregning av arbeidstimer, fortalte Tomas Stonys, operasjonsdirektør i Vlantana-eide Stonys Group og representant for aksjonærene i Vlantana Norge.

Nå er det klart at Vlantana Norge har hentet advokat Latotinaite til sitt styre, og hensikten virker å være at hun skal hjelpe selskapet med å tilpasse driften til norske lover og regler.

– For å sikre fullt samsvar med norsk arbeidslovgivning og forhold mellom arbeidsgiver og ansatte, har vi invitert arbeidsrettsadvokat Sandra Latotinaite til styret i vår organisasjon. Vi er glade for at advokaten har takket ja til forslaget vårt, og blir medlem i styret, sier Vladas Stoncius jr., som er styreformann.

Latotinaite har drevet innen kontrakter og arbeidsrett innen industri og transport i Norge i over et tiår. Fra 2007 til 2014 jobbet hun hos Advokatfirmaet Furuholmen AS. Siden 2014 har hun drevet egen praksis. 

– Jeg setter pris på den ansvarlige holdningen til ledelsen i organisasjonen har for å utbedre lovbruddene Arbeidstilsynet har avdekket. De aktive grepene ledelsen nå tar, gjør at vi tror selskapets drift heretter vil bli utfør i samsvar med den høyeste standarden og i tråd med norsk forretningslovgivning. Ved å bli med i styret har jeg muligheten til å kontrollere og bidra til å oppnå det, sier Latotinaite i en pressemelding sendt ut fra Vlantana.

I pressemeldingen skriver også Vlanatna at ledelsen oppfordrer sine sjåfører til å aktivt bli med i norske fagforeninger.