SKIFTER EIER: Normet Esslift skifter nå eier til Agder Gruppen.
SKIFTER EIER: Normet Esslift skifter nå eier til Agder Gruppen.

Agder Gruppen har kjøpt Normet Esslift

PRODUKSJON I FLEKKEFJORD: Agder Gruppen har kjøpt rettighetene til Normet Esslift og starter opp produksjon av arbeidsplattformene for bruk i tunnel.

Publisert

Oppkjøpet gjelder IP-rettigheter, produksjonsunderlag, tegninger, deler og ettermarkedet for produktene. Om kort tid skal produktene produseres hos Agder Tunnelservice i Flekkefjord. Her er selskapet godt etablert med kontorer, verksted og produksjonslokaler etter oppkjøpet av Flekkefjord Produkter i 2019. Agder Tunnelservice er del av Agder Gruppen.

- Den første arbeidsplattformen er allerede solgt til en norsk kunde, med opsjon på nok en plattform, sier daglig leder Kjell Vidar Hamre til AT.no.

Hamre legger til at ettermarked, oppfølgning, service og delesalg på Esslift blir en viktig del av overtakelsen. Nå vil selskapet videre utvikle produktet med flere nye funksjoner sammen med kunder. Blant annet vil det komme flere korgmuligheter med hurtigfeste og det vil tilrettelegges for skreddersøm for kundene.

DAGLIG LEDER: Kjell Vidar Hamre i Agder Tunnelservice AS vil forberede for produksjon i Flekkefjord.
DAGLIG LEDER: Kjell Vidar Hamre i Agder Tunnelservice AS vil forberede for produksjon i Flekkefjord.

Overtakelsen vil skje i flere trinn. Denne våren vil Agder reise på fabrikkbesøk i Sverige og lære om produktet og produksjonsmetode for å overføre produksjonen til lokalene i Flekkefjord.

- Vi er godt fornøyd med overtakelsen, og det er et viktig trinn i vår videre satsing i tunnelbransjen, sier Hamre.

- Agder driver primært med utleie og service, men dette er en viktig brikke for oss for å kunne levere komplette pakker av tunnelutstyr til bransjen, fortsetter Hamre.