Store økonomiske problemer for PostNord

Ifølge en til nå ukjent rapport ligger PostNord an til å gå konkurs om ikke staten griper inn. Sveriges næringsminister toner imidlertid ned krisen, og Ole A. Hagen i PostNord Norge sier at dette ikke berører den norske virksomheten.

Publisert

PostNord, som i prinsippet består av det danske og svenske postvesenet, har slitt økonomisk lenge, og har tapt tre milliarder svenske kroner på de siste tre årene.

En hemmelig og til nå ukjent rapport, som ble bestilt av den svenske regjeringen og som Dagens Nyheter har fått tilgang til, viser at selskapet risikerer å gå konkurs om ikke staten griper inn. Rapporten antyder at PostNords økonomiske situasjon er langt verre enn tidligere antatt.

Det er nedgangen i brevvolumene som har rammet PostNord hardt.

Sveriges næringsminister Ibrahim Baylan toner imidlertid ned konkursfaren.

- Mitt inntrykk er ikke slik som dette oppslaget gir uttrykk for. Men jeg tror at alle forstår at med den veldig raske digitaliseringen, så innebærer det naturligvis også at PostNord må forandres når brevmengdene minsker, samtidig som pakkemengden øker, sier han til Sveriges Radio

Så sent som i 2017 fikk PostNord tilført 2,2 milliarder svenske kroner fra danske og svenske myndigheter. Ifølge Baylan er det ikke aktuelt å gå inn med mer penger nå.

I Norge driver PostNord ren logistikkvirksomhet der brevlevering ikke er den del av driften.

- Saken vedrører således ikke PostNord i Norge, som primært driver med logistikk og netthandel, skriver PostNord Norges kommunikasjonsdirektør Ole A. Hagen i en epost til Dagens Næringsliv.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS