Scania permitterer 19.000 i Sverige

Ifølge SVT nyheter permitterer Scania nærmere 19.000 ansatte i Sverige. I Norsk Scania er det ingen permitteringer.

Publisert

- Det skyldes at forutsetningene for å drive virksomheten har blitt dårligere. Vi må igangsette disse tiltakene for å takle den krisen som Korona-situasjonen har forårsaket, uttaler Hans-Åke Danielsson, pressetalsmann i Scania til SVT Ekot.

Sist uke meldte selskapet at store deler av produksjonen i Europa ville stoppe opp fra Onsdag 25. mars.

Norsk Scania

For Norsk Scanias del er det innført en rekke tiltak for å redusere smitterisikoen. Alle verksteder holder åpent, men kunder har ikke adgang på verkstedene, og oppholder seg fortrinnsvis på utsiden av verkstedanlegget. Kantinene er også stengt for kunder samt at kunde og mekaniker ikke skal ha direkte kontakt. Alle berøringsflater blir jevnlig vasket for å begrense smitterisiko. 

- Selv om salgshallene er stengt betyr ikke det at du ikke kan få bestilt bil, alle selgere jobber på hjemmekontor, forteller John Lauvstad, i Norsk Scania til AT.no. 

- Deleforsyningen funger noenlunde tilfredsstillende, men det har vært noen utfordringer med grensepasseringer og slike ting. Det vi ser er at de ulike avdelingene har vært flinke og utvekslet deler seg imellom og løst kundebehovene godt på denne måten.

- Det er ingen påviste korona-smitte på noen av anleggene våre, og vi har ikke permittert noen ansatte. Det er enkelte som er hjemme med barn, eller har karantene på grunn av utenlandsopphold i tillegg til at alle som har forkjølelses-symptomer holder seg hjemme for å minimere eventuell smittespredning. 

- For å sikre produksjonen ytterligere har vi delt verkstedene og skiftene. i tillegg er det utarbeidet en plan for å kunne flytte ressurser mellom anleggene dersom smitte og stort fravær skulle oppstå. Det er også utarbeidet planer for hvordan vi kan få desinfisert et anlegg slik at det kan raskest mulig starte produksjonen igjen, avslutter Lauvstad.