LANSERT: Teleskoptrucken Giant GT5048 på 3 tonn er en nyhet innen 2x2 meter segmentet.
LANSERT: Teleskoptrucken Giant GT5048 på 3 tonn er en nyhet innen 2x2 meter segmentet.

Ny kompakt teleskoplaster fra Giant

Nederlandske Giant har lansert en ny og kompakt teleskoptruck med løftehøyde opp til 4,8 meter.

Med bredde på 1,6 meter og høyde på 1,97 meter (med hytte), faller teleskoplasteren GT5048 inn i klassen som kalles 2x2 meter. Maskinen veier nesten tre tonn, har tipplast på 1500 kg og styring på alle fire hjulene. Dette gir svingradius på de innerste hjulene på 1200 mm. Maskinen kan også bestilles med styring på to hjul og med hundegang.

Steg V

Teleskoplasteren har Kubota- Steg V-motor på 36 kW/50 hk, og maskinen har 10% mer effektuttak enn forgjengeren. For å klare utslippskravene benyttes DOC og partikkelfilter. Toppfarten er 28 km/t, og det meldes at støynivået er redusert. Videre har maskinen hydrostatisk drift på alle fire hjul.

4,8 METER: Maskinen har løftehøyde på 4,8 meter og tipplast på 1500 kg.
4,8 METER: Maskinen har løftehøyde på 4,8 meter og tipplast på 1500 kg.

Det er gjort noen endringer for å gjøre plass til alle komponentene. Blant annet er det en helt ny girkasse som er 2 cm bredere og 4 cm lengre, og det er frigjort mer plass til luftinntaket til kjøling. I tillegg er det to filtre for drivstoff og større batterier. Eksospotta er flyttet litt og er nå plassert ved siden av teleskopbommen.

Egen software

Det er elektriske anlegget er levert fra Bosch Rexroth, men software-løsningen er egenutviklet av nederlandske Giant. Dette skal ifølge produsenten bidra til at alle komponentene jobber optimalt sammen, og det er utviklet et godt diagnosesystem som servicemekaniker, fører og eier kan nyte godt av.

Inne i hytta er det også kommet en del endringer og forbedringer. Styrekonsollen er hentet fra Giants nye G-serie minilastere. Rent praktisk innebærer det at den er justerbar i høyde og til/fra førerstolen, og all informasjon er hele tiden tilgjengelig i displayet. Denne konsollen i kombinasjon med et nytt sete frigjør mer plass for føreren.

Ute i markedet

Proporsjonale joysticker gjør det mulig å håndtere alle de viktigste funksjonene med én hånd. Via nye kontrollpaneler kan funksjoner som lys og vindusvisker, og også tilleggsfunksjoner som tohjulsstyring og hundegangkjøring, betjenes.

Produsenten melder at de første maskinene ble levert til forhandlere i Europa i mars. Hymax AS har agenturet på Giant i Norge.

Fakta om Giant GT5048

  • Motor:    36 kW/50 hk
  • Vekt:     2950 kg
  • Tipplast: 1500 kg
  • Løftehøyde: 4800 mm
  • Bredde:   1600 mm (m/standard dekk)
  • Hastighet:     28 km/t
STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS