Veidekke bygger Rovik brygge i Sandnes

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Veidekke Eiendom å oppføre boligprosjektet Rovik brygge med 72 leiligheter ved havnebassenget i Sandnes sentrum.

Publisert

Kontrakten er en totalentreprise verdt 220 millioner kroner.

Prosjektet Rovik Brygge består av tre leilighetsbygg, og blir omgitt av et parkområde med en promenade langs bryggen. Leilighetene varierer i størrelse fra 37-163 m² BRA med uteplasser mot sør og vest. I første etasje blir det næringslokaler, boder og parkering i systemparkerings­anlegg.

- Her har vi lagt vekt på at dette skal bli et flott prosjekt for Sandnes. Vi ønsker å utvikle prosjekter som både gir gode boliger, et levende nærområde og som øker verdien på hele nabolaget. Responsen på prosjektet har vært overveldende, og vi starter derfor bygging tidligere enn vi i utgangspunktet hadde planlagt. Vi er også stolte av å kunne sette i gang et så stort prosjekt i en tid da det er viktig å holde hjulene i gang, sier prosjektsjef Kjersti Kulleseid i Veidekke Eiendom.

- Vi har lang og god erfaring i å gjennomføre leilighetsprosjekter av denne størrelsen. Vi takker så mye for oppdraget og ser fram til å oppføre dette flotte leilighetsbygget i hjertet av Sandnes, forteller regiondirektør Are Westbye i Veidekke Bygg.

- Vanligvis feirer vi nye kontrakter med kake for de ansatte, men i disse covid-19-tider har vi strenge smitteverntiltak på våre byggeplasser. Sammen med byggherre har vi denne gangen heller valgt å gi et bidrag til Gatemagasinet Asfalt, øremerket avdelingen i Sandnes for å bidra til at de kan fortsette sitt viktige arbeid i den vanskelige situasjonen de nå er kommet i, sier Westbye.

Byggestart blir trolig i juni og boligene skal stå klare til innflytting i løpet av 2022.