Elon Musk viste fram Tesla Semi for første gang i 2017. Nå kan det nærme seg serieproduksjon.

Tesla Semi sender aksjen til værs

- På tide å ta skrittet og sette Tesla Semi i serieproduksjon, skriver Elon Musk i et notat som sender Tesla-aksjen til nye høyder.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Tesla Semi skal ifølge hypen være elektriske lastebilen som revolusjonerer lastebilen, på samme måte som Tesla har gjort det innen elektriske personbiler. Allerede i 2016 tegnet kunder som Tine og Asko seg for bestillinger av trekkvognen, men det har tatt sin tid å få kjøretøyet på veien. 

Nå kan kundeleveranser være like om hjørnet, om vi skal tro Tesla-gründer Elon Musk. 

I et notat som har lekket til flere amerikanske medier, sier Musk at tiden nå er moden for å få igang serieproduksjon av bilen. Kommentaren sendte Tesla-aksjen opp mer enn sju prosent onsdag formiddag. 

- Det er på tide å ta skrittet helt ut og sette Tesla Semi i serieproduksjon. Den har vært i begrenset produksjon så langt, noe som har gjort det mulig for oss å forbedre mange ulike sider av designet, heter det i notatet fra Musk. 

Hva han mener med «begrenset produksjon» i denne sammenheng er noe uklart, all den tid bare et par prototyper av Tesla Semi er blitt observert på amerikanske veier. 

Musk forteller videre at batteriene og drivlinjen til lastebilen skal foregå på Teslas gigantfabrikk i Nevada, mens mesteparten av den resterende produksjonen «trolig vil foregå i andre stater».

Nøyaktig hvordan og når dette vil materialisere seg, er uklart, siden Musk er sedvanlig vag. Men det amerikanske aksjemarkedet så altså med positive øyne på uttalelsen.

Tesla Semi skal ifølge Tesla skal få en rekkevidden på inntil 800 kilometer ved maksimalvekt og motorveihastigheter. Egne ladestasjoner skal kunne lade lastebilen til en rekkevidde på 640 kilometer med 30 minutters lading.

STILLING LEDIG:
Asko er blant kundene som har bestilt Tesla Semi.
Powered by Labrador CMS