Prosjektleder Frode Nymo, Nordland fylkeskommune, og Torill Monsen-Abelseth, daglig leder for Bulldoser Maskinlag Entreprenør AS, med kontrakten.

Bulldozer Maskinlag Entreprenør med ny veikontrakt

Nordland fylkeskommune har signert kontrakt med vesterålsfirmaet Bulldozer Maskinlag Entreprenør AS for veibygging på fv. 821 Frøskelandsfjellet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Vi er glade for at kontrakten om fv. 821 Frøskelandsfjellet er på plass, og at det nærmer seg anleggsstart for et prosjekt mange har ønsket seg. Nå skal vi i dialog med entreprenøren om rekkefølge på arbeidene og videre fremdrift, sier prosjektleder Frode Nymo i Nordland fylkeskommune.

Viktig næringsveg

Fv. 821 over Frøskelandsfjellet er hovedferdselsåren for transport mellom Myre og Sortland.

Veien over fjellet er smal og svingete og en særlig utfordring for tungtransporten.

Dette prosjektet har tre anleggsområder på strekningen Frøskelandskrysset–Steinlandsfjord.

Krysset ved fv. 820 skal omarbeides, svinger/kurver skal rettes ut på begge sider av fjellet, og bredden skal utvides på to kortere strekninger. Dette skal bidra til bedre fremkommelighet og mer forutsigbar transport.

Skal holdes åpen

Veien skal holdes åpen mens arbeidene pågår, men prosjektlederen vil forberede trafikantene på at de må beregne litt mer tid til å passere:

- Vi kommer ikke utenom at trafikken påvirkes, all den tid vi skal bygge på og ved eksisterende vei. Dette kommer vi tilbake til så snart gjennomføringsplanen er klar. Vi gleder oss til å komme i gang, sier prosjektleder Frode Nymo.

Pågår ut 2021

Kontrakten med Bulldozer Maskinlag Entreprenør AS er på nær 53,1 millioner kroner.

Anleggsstart er høsten 2020. Arbeidene vil pågå ut 2021.

Powered by Labrador CMS