Bulkstasjonen i Stjørdal tok form da AT.no var på besøk i september 2020. Den står ferdig i høst.

Forcit ekspanderer

Forcit Norway AS utvider betydelig, og bygger tre nye bulkstasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Disse ligger i Stjørdal i Trøndelag, i Nord-Odal i Innlandet og i Harstad i Troms og Finnmark.

I september traff AT.no salgs- og markedssjef Vegard Olsen i Stjørdal der det altså bygges ny stasjon for markedet i Midt-Norge.

Arbeidet her har gått fort. Sprengningen startet like etter sommerferien, og anlegget var ferdig i begynnelsen av oktober. En ny bulktruck er allerede på plass.

Også større lager

Anlegget ligger nær sprengstofflageret som Forcit tok over etter Maxam som trakk seg ut av Norge for noen år siden.

SATSER: Vegard Olsen var regionleder for Franzefoss i Trøndelag før han i mars begynte som salgs- og markedssjef i Forcit Norway AS.

Dette lageret er for øvrig utvidet til å ha plass til 10-11 containere. Blant annet var det behov for mer lagringskapasitet for tennere.

Fire ansatte vil være knyttet til det nye anlegget i Stjørdal, og herfra vil de betjene Midt-Norge, Møre og indre deler av Innlandet.

Det er mange prosjekter i disse områdene, og kanskje spesielt er det ventet en travel tid i Midt-Norge. Foruten gruvevirksomhet og masse stein- og pukkproduksjon, er man i oppstartsfasen for bygging av flere lange parseller med ny E6. Her vil det drives lange tunnelstrekninger, og matrise fra bulkstasjoner er jo til nettopp slike formål

- Det er et stort lokalt marked her med flere kommende prosjekter, men også langt frem i tid er det et stort marked her, sier Olsen om investeringen i området.

Satser stort

Han er selv et synlig bevis på satsingen til Forcit Norway.

- Da jeg begynte i selskapet 1. mars i år, var vi 25 ansatte. Nå er vi 35 ansatte, og vi skal fremdeles ansette flere, sier han.

De to andre stasjonene, i Nord-Odal og like sør for Harstad, skal også stå ferdige i høst.

Powered by Labrador CMS