AF har inngått avtale om bygging av ny lufthavn i Mo i Rana.

AF skal bygge ny flyplass for 3,2 milliarder kroner

Har inngått avtale med Avinor om selve byggingen av ny flyplass i Mo i Rana.

Avinor har inngått avtale med AF Gruppen om bygging av ny lufthavn i Mo i Rana. Partene har vært gjennom en samspillsfase for å optimalisere tekniske løsninger og anleggsgjennomføring, og er nå enige om hele fase 2, selve byggingen av lufthavnen.

Prosjektet har målsetting om å oppnå Breeam Infrastructure sertifisering, på nivå Very good. Kontraktverdien er på ca. 3,2 milliarder kroner når ikke opsjoner er regnet med.

– Vi er veldig fornøyde med nå å ha utløst hele kontraktsomfanget for bygging av ny lufthavn på Helgeland og ser frem til videre samarbeid med en så solid og kompetent samarbeidspartner som AF Gruppen, sier Thorgeir Landevaag, konserndirektør i Avinor.

Omfattende arbeider

Ny lufthavn i Mo i Rana skal ligge på Fagerlia, rett øst for Mo i Rana sentrum. Kontrakten inkluderer blant annet alle terrengarbeider, baneoppbygging, teknisk infrastruktur, terminalbygg og driftsbygninger. 

Nødvendig infrastruktur som veier, gang- og sykkelvei og vann- og avløpsanlegg til flyplassen inngår også i kontrakten. De forberedende arbeidene er allerede startet og er forventet å pågå til midt i 2026.

– I samspill med Avinor har vi funnet de beste løsningene for bygging av lufthavnen, og vi gleder oss til å ta fatt på neste fase i prosjektet. AF Gruppen har lang erfaring og kompetanse fra flere oppdrag på norske lufthavner. Vi ser frem til byggefasen og vil sammen med Avinor levere en komplett ny lufthavn til regionen, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Powered by Labrador CMS