Arbeidstilsynet: - Et demokratisk samfunn trenger arbeidstakere som ytrer seg offentlig

- Hvorfor ønsker noen arbeidsgivere å begrense arbeidstakernes ytringsfrihet, undrer tilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Hvorfor vegrer flere arbeidstakere seg for å ytre seg i det offentlige rom? Og hvorfor ønsker noen arbeidsgivere å begrense arbeidstakernes ytringsfrihet? Vi trenger et godt ytringsklima i arbeidslivet som begge parter ser verdien av, skriver Arbeidstilsynet i en pressemelding.

- Et åpent og demokratisk samfunn trenger arbeidstakere som ytrer seg i det offentlige rom. Arbeidstakerne har kunnskap og erfaring innenfor det feltet de jobber. Arbeidstakeres ytringsfrihet er derfor beskyttet av den alminnelige bestemmelsen om ytringsfrihet i Grunnloven § 100, står det videre i meldingen.

Arbeidstilsynet inviterer til et webinar (nettbasert seminar) der man skal se nærmere på hvordan det står til med arbeidstakeres ytringsfrihet i Norge i dag. Man skal bli kjent med begrepet ytringsklima; hva det innebærer, og hvordan det skapes et godt ytringsklima på arbeidsplassen.

I webinaret deltar blant andre forskningssjef Sissel Trygstad i Fafo, Mirha Sunagic som er førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge og Solfrid Rød som er ansvarlig redaktør i fagbladet Fontene.

Målgrupper for webinaret er arbeidsgivere, arbeidstakere, verneombud og tillitsvalgte i offentlig sektor og privat sektor.

Webinaret er åpent og gratis for alle.

- Vi anbefaler deg likevel at du melder deg på slik at vi kan sende deg presentasjoner som brukes i webinaret og gi deg beskjed ved eventuelle endringer. Webinaret sendes på arbeidstilsynet.no/webinar. Hvis du ikke kan delta på oppsatt tidspunkt, vil du kunne se det i opptak på samme sted når opptaket er tekstet, skriver Arbeidstilsynet.   

Powered by Labrador CMS