VELSIGNELSE: Her velsigner domprost Stig Lægdene fra Tromsø domprosti St. Barbara-statuen og tunnelarbeidene.

Ba en bønn og fyrte av en salve

Velsignelse, bønn og sprengning i Tromsø.

Publisert

Onsdag 27. september var det sprenging av første offisielle salve for tunneloppgradering i Tromsø.

Entreprenøren Bertelsen & Garpestad AS med underentreprenøren Metrostav Norge AS hadde invitert til seremoni med prest til ære for Sankta Barbara, som er tunnel- og gruvearbeideres skytshelgen.

Representanter fra tunnelprosjektet i Troms og Finnmark fylkeskommune deltok også i markeringen ved tunnelinnslaget til Breivikatunnelen.

Bønn og sprengning

BESKYTTER: St. Barbara-statuen skal stå ved tunnelinngangen frem til avslutning av arbeidene.

Domprosten Stig Lægdene ba en bønn og velsignet arbeiderne som skal jobbe i tunnelsystemet. Domprosten hev fram hvor farlig det er å jobbe i fjell, og takket arbeiderne for jobben deres, som er viktig for at tunnelsystemet og byen skal bli bedre. Så ble Sankta Barbara-statuen plassert i en glassmonter ved tunnelåpningen, der hun skal stå frem til ferdigstillelsen av arbeidene.

Etter dette fikk presten æren å trykke knappen for den første offisielle sprengladningen i Tromsøtunnelene.

Katolsk tradisjon

Sankta Barbara-seremonien er en tradisjon spesielt i katolske land i Sentral-Europa, og har derfor vært viktig for den tsjekkiske underentreprenøren Metrostav, som er ansvarlig for fjellsprenging og boring i tunnelprosjektet.

OPPSTILLING: Representanter fra Troms og Finnmark fylkeskommune, entreprenøren, og underentreprenøren, samt domprost Stig Lægdene smiler etter utført velsignelse og sprengning.
Powered by Labrador CMS