FEIEBREDDE: CityCat har tre koster og feiebredde på opptil 2,7 m.
FEIEBREDDE: CityCat har tre koster og feiebredde på opptil 2,7 m.

Elektrisk CityCat

Sveitsiske Bucher lanserte ifjor høst feiemaskinen CityCat V20e med elektrisk drift, og importør Sigurd Stave Maskin AS har begynt leveringen av nykommeren.

Modellen kan også leveres med Euro6 Steg d-motor (62 kW/85 hk) med mulighet for bruk av HVO biodiesel. Stave har også begynt leveringen av denne utgaven.

El-utgaven er utstyrt med Li-ion 65 kW-batterier og innebygd 22 kW-lader. Driftstiden oppgis til over 8 timer, og etter 2-3 timer ladetid er feiemaskinen klar for nye 8 timer. Oppsamlerbeholderen tar 2 m3, og vanntanken rommer 450 liter. Maskinen med egenvekt på 2,7 tonn og lastekapasitet på 2,1 tonn, har EasyClean vaskeanlegg for vifte og feiebeholder.

Nykommeren har en bredde på 1,3 m, en feiebredde på 2,7 m (tre koster) og midjestyring noe som gjør maskinen er smidig på «trange» arbeidsområder. Med sin høyde på 1,99 m er maskinen også godt egnet til rengjøring i P-hus.

- Nye Bucher CityCat V20-serien er en videreutvikling av bestselgeren CityCat 2020 XL, sier produktsjef Ragnar Kvilesjø i Sigurd Stave Maskin AS. Kvilesjø opplyser at børsnoterte Bucher Industries ble etablert i 1807, først som ei smie med produksjon av landbruksredskap.

– Det er nesten hundre år tidligere enn Sigurd Stave Maskin som ble etablert i 1905, opplyser Kvilesjø.

Powered by Labrador CMS