Direktør Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen sier den nye betongen er langt mer bærekraftig enn dagens løsninger..

Erstatter nye steinmasser med knust betong

- En liten revolusjon, sier Veidekke-direktør.

Publisert

Veidekke Sirkulær AS er nå etablert for å håndtere pågående sirkulære prosjekter og sette fart på nye klimaløsninger i bygg- og anleggsbransjen. Først ut er et pilotprosjekt på Ulven i Oslo der - for første gang i Norge, ifølge Veidekke - knust betong fra et riveprosjekt skal erstatte 100 % av «jomfruelige steinmasser» i den nye betongen.

Konsernets utslipp skal halveres innen 2030, mens netto null klimagassutslipp skal oppnås for hele verdikjeden innen 2045. I tillegg til å redusere negativ påvirkning på klima og miljø skal det skapes merverdi gjennom egen innovasjon og nært samspill med kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere.

På Ulven i Oslo har Veidekke begynt arbeidet med det som skal bli deres nye hovedkontor. Her skal klimagassutslippene ned, og det tenkes derfor nytt og offensivt rundt bruk av plasstøpt betong:

- I vår gjennomførte vi et vellykket fullskala testprosjekt, og nå er vi klare for å erstatte alt jomfruelig tilslag i betongen med resirkulert betong fra et riveprosjekt. Vi jobber her for en liten betongrevolusjon som er sirkulær, avfallsreduserende, materialgjen­vinnende og rett og slett langt mer bærekraftig enn dagens løsninger, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Veidekke Sirkulær organiseres som en enhet under Veidekkes byggevirksomhet i Oslo.

Powered by Labrador CMS