MILJØREGNSKAP: Kundene vil få vite hvor mye utslipp maskinene de leier har.

Gir kundene CO₂-oversikt på leiemaskiner

UCO innfører eksakt klimautslipp på fakturaen.

Publisert

Dette skriver selskapet i en pressemelding. Utleiecompagniet som er det fulle navnet, skriver de har et strategisk mål om å være et foregangsselskap innen klima og miljø i utleiebransjen.

Som del av dette skal altså kunden, enten det gjelder små eller store maskiner eller prosjekter, få tilgang til hvor mye utslipp fossildrevne maskinene fra UCO slipper ut.

- Vi vil fortløpende få på plass en løsning der vi i tilbudet til kunden kan kalkulere fossildrevne maskiners CO₂-forbruk. Dermed blir det enklere for kunden å velge maskinene med lavest utslipp. Allerede nå vil kunden få det eksakte CO₂-forbruket automatisk på fakturaen, sier produkt- og utviklingssjef Lars Nyløkken i UCO.

UCO har gjennomgått hele maskinparken utfra kalkulert forbruk, og mye arbeid er gjort på å få koblet opp alle maskinene digitalt. På den måten kan forbruket leses av maskinene fortløpende.

- Dette er en ekstratjeneste som ikke koster noe for kundene, og som kommer godt med når de blant annet skal dokumentere CO₂-avtrykket på maskinene de leier. Vi er spente på responsen fra kundene. Vår visjon er å levere kundens beste løsning, og dette tiltaket passer godt inn i så måte, sier adm. direktør Jostein Stormo i UCO.

Powered by Labrador CMS