NYMASKINEN: Doosan DL200-7 veier 12 tonn, og er utstyrt for lasting av biler og et bredt arbeidsspekter. (Foto: Doosan) Foto: Doosan
NYMASKINEN: Doosan DL200-7 veier 12 tonn, og er utstyrt for lasting av biler og et bredt arbeidsspekter. (Foto: Doosan) Foto: Doosan

Hjullaster-familien til Doosan er komplett

DOOSAN: Med lanseringen av sin minste hjullaster, DL200-7 (ca. 12 tonn), i Europa, setter Doosan nå sluttstrek for en omfattende prosess med oppgradering av hele DL-7 hjullasterserien.

Publisert

Doosan DL200-7

Vekt: 12.000 kg

Skuffekapasitet: 2 m3

Tippelast, 40 grader: 8933 kg

Bredde m/skuff: 2550 mm

Lengde med skuffe: 7208 mm

Høyde: 3313 mm

Skuffehøyde: 3716 mm

Maks. fart 4. gir: 38 km/

Meldingen fra Doosan Infracore Europe sier at den siste og minste modellen, DL200-7, blir presentert i samme design som sine større søsken. Hjullasteren er utstyrt med Perkins 4-sylindret Steg V-motor på 106 kW (144 hk) v/2200 o/min. Produktiviteten er økt, men samtidig er drivstofforbruket redusert slik at maskineieren vil få en mer effektiv maskin med reduserte driftskostnader.

- Vi har fått melding fra europakontoret at maskinen er klar fra fabrikk. Den er bestilt og vi håper å få den hit til Norge for presentasjon på Vei og Anlegg på nyåret, bekrefter daglig leder Tor Anders Høgaas hos importør Rosendal Maskin AS. Med de gjennomgående fornyelsene Doosan har gjort på hjullasterne sine, kan vi nå presentere maskiner på et høyt teknisk nivå, fortsetter han.

Førermiljøet i fokus

PÅ NYÅRET: Rosendal Maskin venter maskinen til Norge på nyåret og visning på Vei og Anlegg. Foto: Doosan
PÅ NYÅRET: Rosendal Maskin venter maskinen til Norge på nyåret og visning på Vei og Anlegg. Foto: Doosan

Føreren får klart bedre oversikt fra den nye hytta på DL200-7. Blindsoner rundt maskinen er redusert, vindusflatene er økt med 14% fra forgjengermodellen og i tillegg tilbys også elektrisk justerbare speil. Maskinen har fått LED-lys med to foran og bak, og antallet lys kan økes til 4 eller 6 både foran og bak.

Den nye hytta er utstyrt med Doosans Smart Key system knyttet til kontrollspaker, og førersetet er Grammer Actimo XXL som kan justeres horisontalt, vertikalt og i høyden. Elektrisk opererte spaker er integrert i armlenene på setet, og spakene er blitt kortere og enklere å betjene. Via en 8 tommers touchscreen kan føreren via fingertrykk styre varme, ventilasjon, radio, musikk og alle ønskede innstillinger av instrumentene som også kan leses av på skjermen. Videre har føreren fått bedre benplass, lagerplassen er økt og kjøle- og ventilasjonssystem er forbedret.

Tilpasses oppdrag

Styring av hydraulisk utstyr foretas via en proporsjonal bryter på joysticken. Videre er det lagt opp til stor variasjon i dekkvalg, for å tilpasse maskinen best mulig til oppdrag som skal utføres. Som opsjon kan maskinen også bestilles med en 300 kg tung ekstra motvekt, blant annet med tanke på tyngre løft eller ønske om større løftehøyder.

Hjullasteren er utstyrt med oppdatert hydraulisk transmisjon og proporsjonal differensialaksler som standard. Hjullasteren leveres med garanti på 3 år/5000 timer.

Powered by Labrador CMS