Ann-Kathrin Storhaug von Rappe er daglig leder i Lesja Bulldozerlag. Nå får hun på plass kompetanse som kan være med på ta bedriften videre mot mål de har satt seg.
Ann-Kathrin Storhaug von Rappe er daglig leder i Lesja Bulldozerlag. Nå får hun på plass kompetanse som kan være med på ta bedriften videre mot mål de har satt seg.

- Jeg bare måtte gripe sjansen, og fulgte intuisjonen min

Daglig leder Ann-Kathrin Storhaug von Rappe i Lesja Bulldozerlag AS har sikret seg en høyt kvalifisert nestleder.

Publisert Sist oppdatert

Tilfeldighetene har ført til at entreprenørbedriften nå får et solid kompetansepåfyll i rekkene.

Sunnmøringen Dag Olav Tennfjord, utdannet siviløkonom og agronom, skal bli ansvarlig for å videreutvikle IT-tjenester, strategiske veivalg og planer i bedriften.

Dag Olav Tennfjord.
Dag Olav Tennfjord.

Han skal også gjennomgå og forbedre organisasjonens struktur, bidra til å utnytte nye markedsmuligheter og være stedfortreder for daglig leder.

Tennfjord er i dag kommunedirektør i Giske. Han har tidligere vært ordfører i Skodje for Høyre.

- Fy søren

Så til tilfeldighetene som førte til at Tennfjord havnet hos Lesja Bulldozerlag:

I forbindelse med ansettelse av ny kommunedirektør i Lesja kommune, ble Storhaug von Rappe valgt som høyres representant i ansettelsesutvalget etter at partiets førstevalg i utvalget vurderte seg inhabil.

Hun kom inn i utvalget til andregangs-intervjuene.

- Og der var det en kandidat som utmerket seg, jeg satt faktisk å tenkte under intervjuet at fy søren, tenk at denne ressursen faktisk vil jobbe i Lesja kommune! Og i neste øyeblikk tenkte jeg, tenk på å ha denne ressursen i Lesja Bulldozerlag, sier hun.

Daglig leder Ann-Kathrin Storhaug von Rappe grep sjansen og ansatte en siviløkonom/kommunedirektør som sin nestkommanderende. Bilde fra 2021
Daglig leder Ann-Kathrin Storhaug von Rappe grep sjansen og ansatte en siviløkonom/kommunedirektør som sin nestkommanderende. Bilde fra 2021

Kandidaten, som leserne har forstått var Dag Olav Tennfjord, ble innstilt som kommunedirektør av ansettelsesutvalget.

- Måtte gripe sjansen

Kommunestyret ønsket det annerledes, og valgte den som var innstilt på andreplass, tidligere Lesja-ordfører Per Dag Hole til kommunedirektør-jobben, med én stemme overvekt.

- Da måtte jeg bare gripe sjansen, være impulsiv og følge intuisjonen min. Jeg sendte Dag Olav Tennfjord en melding om at hvis han fortsatt ønsket arbeid i Lesja, hadde vi absolutt behov for hans kompetanse og erfaring i Lesja Bulldozerlag, sier Storhaug von Rappe.

Og etter et par besøk hos entreprenørbedriften, valgte Tennfjord å slå til på tilbudet, med jobbansvar for ovennevnte bedriftsområder.

Gleder seg til å jobbe med inntekter

Avisen Gudbrandsdølen Dagningen har spurt Tennfjord om hva som fikk ham til å velge entreprenørbransjen fremfor en kommunedirektørjobb.

- Mesteparten av karrieren har jeg jobbet i næringslivet. Det er lite som slår en veldrevet og spennende bedrift som har klare mål og ambisjoner. Det er mye spennende med å være kommunedirektør, men du står i et konstant press mellom utrolig høye forventninger og aldri nok penger til alle gode ting en ønsker seg. Å få jobbe med inntektssiden og ikke bare finregne på kostnader, blir litt artig, sier han til GD (krever abonnement).

Han har tre måneders oppsigelsestid i Giske. Når han begynner i den nye jobben er ikke bestemt.

Har snakket om det lenge

Lesja Bulldozerlag har vokst med ca. 40 prosent i år, og kommer til å ende med en årsomsetning på rundt 140 millioner kroner. Den største enkeltkontrakten er på 100 millioner kroner, for veientreprisen på Ytre Steinsund Bru for Vestland fylkeskommune.

- Vi har lenge snakket om i styret at vi burde hatt en siviløkonom eller liknende i ledelsesgruppa vår for å sikre at vi går riktig vei fremover. Vi har en del planer for fremtiden, og at Tennfjord nå kan bidra med sin kompetanse hos oss, er aldeles topp, sier daglig leder Ann-Kathrin Storhaug von Rappe.

Powered by Labrador CMS