BATTERI: Komatsu vil vise en prototype på elektrisk hjullaster på Bauma.

Komatsu viser prototype på helelektrisk hjullaster

BAUMA: Komatsu kommer til å ha en prototype på en helelektrisk hjullaster på Bauma i München.

Anleggsutstillingen i den tyske byen begynner 24. oktober, og Komatsu kommer altså med en elektrisk nyhet som kan fange manges interesse.

Maskinen er designet og bygget sammen med Moog Inc., verdensomspennende designer, produsent og integrator av presisjonskontrollkomponenter og -systemer.

I en pressemelding fra Komatsu-forhandler Hesselberg Maskin opplyses det at nyheten, den tilkoblede og automatiseringsklare anleggsmaskinen, er batteridrevet vil gå inn i en testfase i etterkant av utstillingen i Tyskland.

Moogs intelligente elektriske system inkluderer en elektrisk trekkmotor, løft, tilt og styring av elektriske sylindere, kraftelektronikk, systemkontrollcomputer, batteri og batteristyringssystem. Det integrerte kontrollsystemet kobler sammen og koordinerer handlingene på tvers av maskinen, mens de helelektriske aktuatorene og motorene gir kraften til maskinens trekk- og lastesystem. Systemets integrerte natur tillater bransjeledende systemeffektivitet og kontrollerbarhet, skriver Hesselberg i meldingen.

VENTER MED DETALJENE: Maskinen skal i test etter Bauma.

- For å oppnå våre mål om CO2-reduksjon på 50% innen 2030 fra produkter i bruk, fra 2010-nivå, og for å oppnå karbonnøytralitet innen utgangen av 2050, ser vi etter lovende teknologier fra leverandører for å akselerere utviklingen av elektriske maskiner, sier Seiichi Fuchita, Chief Technology Officer (CTO) og President of Development Division i Komatsu.

I prototypen er det også et system, sensorer og kontrollfunksjoner for å tilpasse maskinen til automatisering av arbeidsoppgaver. Det integrerte programvarerammeverket kommer videre med innebygde verktøy for å koordinere flere bevegelsesakser og nøyaktig kontrollere dreiemoment, hastighet, posisjon og kraft, melder Hesselberg Maskin.

Powered by Labrador CMS