SIDETIPP: En Kramer-hjullaster med sidetippende skuffe. Mange av maskinene i Kramers størrelser benyttes ofte til mange ulike redskap. Foto: Kramer

Kramer med eget hurtigkoblings-system

Kramer lanserer «Smart Attach» som er produsentens eget helhydrauliske hurtigkoblingssystem.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Løsningen er patentert og er utviklet for raske og sikre bytter av ulike redskaper på Kramer-maskinene, samt at «Smart Attach» skal øke effektiviteten og fleksibiliteten betydelig.

Innspill fra kunder

I en melding skriver Kramer at tilbakemeldinger og innspill fra kunder har stått sentralt i utviklingen av løsningen. Kramer har siden 1963 hatt sin egen «hurtigkoblingsplate» som standard på sine hjullastere, og den nye løsningen kan leveres med «kit» som passer til denne. Dimensjonene er de samme, og dermed kan all redskap som «passet før» benyttes videre på det nye systemet.

Alt fra hytta

AUTOMATISK: Kramer lanserer «Smart Attach» som kobler til redskap og olje uten at føreren trenger å forlate hytta. Foto: Kramer

Rent praktisk betyr det nye systemet at føreren slipper å gå ut av maskinen for å hekte på nytt redskap og koble til oljen. Maskinfører fristiller oljetrykket direkte fra hytta. For å hindre at dette skjer ved et uhell, gjøres dette med en tohånds-funksjon. Et lyssignal indikerer at redskapen sitter fast og at oljen er tilkoblet. Kramer påpeker at man kan bruke hydraulisk og ikke-hydraulisk utstyr om hverandre, med eller uten bruk av den gamle hurtigkoblingsplaten, og uten fare for at det skal lekke olje.

Kramer melder videre at de leverer løsningen med samsvarserklæring, både for maskin og redskap. I oppstartsfasen leveres «Smart Attach» på den store 5-serien, samt noen modeller i Kramers premium 8-seriemaskiner.

I Norge har H&H Maskin AS agenturet på Kramer-maskinene.

Powered by Labrador CMS