Lanserer nytt vannrensings-system for geoenergiboring

Geoenergiselskapet Rototec tilbyr nå RotoCont og RotoCont+ for vannrensing.

Publisert

Normalt blir vannhåndtering under geoenergiboring ivaretatt med en separasjonscontainer. I tillegg til dette lanserer Rototec nå et nytt vannrensingssystem som inkluderer to nye containerprodukter, RotoCont og RotoCont+, som er patentsøkt.

Ved hjelp av disse to containerne av forskjellig størrelse, tilbyr Rototec nå mulighet for «krevende vannhåndtering i tillegg til normal vannhåndtering med en normal separasjonscontainer».

- RotoCont og RotoCont+ er veldig enkle å bruke, og de kan rengjøre selv store mengder vann, avhengig av prosjektets behov. De er basert på en vannhåndteringsteknolog med oppdeling designet av oss. Denne teknologien er utformet for å skille selv de minste partiklene fra vannet, sier Hannu Puolitaival, Fleet Manager i Rototec-konsernet.

Ved boring etter geoenergi trenger boret tilførsel av trykkvann for å binde borestøvet. Ofte kan det være rent, men farget vann (farget av grunnfjellet) som kommer fra brønnen og har tatt farge av steinstøv og sand i boringen er også vanlig.

Før vannet tilbakeføres i bakken, må det behandles i en separasjonscontainer som fjerner stein og støv fra vannet. Nå er det mulig å rengjøre vannet en gang til med RotoCont- eller RotoCont+-beholdere når «det er behov for å utskille selv de minste partiklene og grumset».

- Det er veldig viktig for oss å beskytte miljøet og klimaet, og vi gjør alt vi kan for å sørge for dette. Karbonnøytral geoenergi reduserer allerede CO₂-utslippene, men vi er også engasjert i andre miljøspørsmål, som for eksempel skånsom vannhåndtering. Vi har alltid sørget for å overholde alle forskrifter og standarder når det gjelder vannhåndtering. På toppen av dette kan vi nå også tilby ekstra krevende vannhåndtering, sier Alexej von Bagh, CEO, Rototec.

Powered by Labrador CMS