HISTORISK AVTALE: Fra venstre er Jan Henrik Hansen (daglig leder i Larvikittblokka), Geir Bjarne Hansen (Epiroc) og Jon Arild Hansen (Larvikittblokka).

Larvikittblokka med Norges-premiere av Epiroc-modell

VEI OG ANLEGG: Her tar gutta fra Larvikittblokka og Epiroc-selger Geir Bjarne Hansen hverandre i hendene for en historisk avtale.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

OPPSETTET: Slik blir maskinene som skal leveres i oktober. Seks måneders leveringstid (fra bestillingen) i disse dager er ikke galt.

Larvikittblokka AS har nemlig bestilt Norges to første Epiroc SpeedROC 3F blokkformateringsrigger for bruk til produksjon av blokksteiner i Larvik-området der «nasjonalskatten» larvikitt er. Larvikittblokka har produksjon i Klåstad, samt at de skal starte opp i Tvedalen i september.

Da trengs det mer utstyr, og med Epiroc-handelen blir dette både de første av denne type rigger som leveres i Norge, og selvfølgelig også til Larvik-bruddene der et annet merke har stått usedvanlig sterkt.

Utstyret

Epiroc SpeedROC 3F blokkformateringsriggene skal monteres på Doosan-hjulgravere, og både bæremaskin og boreutstyr kan radiostyres. Det er forventet at utstyret leveres i oktober. Hele pakkeløsningen ble avgjørende for Larvikittblokka.

- Det er viktig å ha alternative leverandører, og for oss passet det bedre med hjulkjørt maskin og 3-hamret boreutstyr fremfor 4-hamret. I tillegg er det viktig med nytt utstyr og Steg V-motor på maskinene. Vi skal i gang med EPD-kalkulator for produktene våre, sier daglig leder Jan Henrik Hansen i Larvikittblokka AS.

Epiroc SpeedROC 3F

Blokkformateringsrigg med tre boremaskiner, montert på Doosan hjulgraver som bæremaskin

To kameraer i front, samt full radiostyring av rigg og bæremaskin

360 graders rotasjon på boreenheten

Topphammere COP DS5

Hulldiameter 28-45 mm, maks 9 meter dybde

Motor 139 kW/189 hk

Kan styres fra hytta

Luftkapasitet 42,5 l/s

Trykk 8 ba

For Epiroc-selger Geir Bjarne Hansen er salget en virkelig fjær i hatten ettersom de er de to første i Norge.

- Det er veldig gøy og en liten milepæl i Epirocs historie. Epiroc satser hardt på blokksteinindustrien. I første rekke setter vi alle krefter inn på å få dette utstyret til å fungere optimalt, så tar vi det videre deretter, men dette er produkter vi virkelig har trua på, sier Epiroc-selger Geir Bjarne Hansen.

Mye utstyr

Larvikittblokka har i dag masse utstyr i drift, som tre borerigger, to wiresager, én knekkemaskin, én kilerigg og fem hjullastere. Men de skal utvide med mye mer, og det som står på listen over investeringer er tre single wiresager, én multiwiresag, én kilerigg, én ny knekkemaskin, én hjullaster og de to Epiroc-riggene.

Utvider stadig

I dag er det 13 ansatte i Larvikittblokka, men planen er å være 20 i august og 25 til nyttår. Selskapet opplyser at det er stor etterspørsel etter produktene deres, ikke minst fordi det er norsk og fordi den største konkurrenten «importert stein» er blitt mer krevende på grunn av containermangel og økte transportkostnader.

Larvikittblokka utnytter ressursene som Lundhs ikke kan bruke til sine produkter, så flotte benkeplater osv. Disse er ofte mer enn gode nok til steinblokker for murer og annet.

- Det vi ikke får utnyttet, går videre til pukkproduksjon, og vi utnytter all stein vi har, sier driftssjef Jon Arild Hansen i Larvikittblokka AS.

I 2021 produserte Larvikittblokka 12.000 m3 ferdige steinblokker.

Powered by Labrador CMS