Leica Geosystems 3D-teknologi i Hitachi gravemaskiner

Hitachi Construction Machinery Europe (HCME) tilbyr nå gravemaskiner med fabrikkmonterte 2D- og 3D-løsninger fra Leica Geosystems.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det skriver Leica Geosystems i en pressemelding. Det opplyses videre i meldingen at det skal dreie seg om fabrikkmontering i Hitachis Zaxis-7-gravemaskiner.

- Det skjer blant annet på bakgrunn av ønsket om mer brukervennlighet og høyere effektivitet, sier Ryo Kurihara, som er Solution Linkage Manager ved den japanske produsentens Europa-hovedkontor i Nederland, HCME.

- Sparer tid og blir mer effektive

- HCME ser frem til å kunne tilby kundene denne nye muligheten, som ikke bare sparer tid, men også gjør gravemaskinene mer effektive og produktive på byggeplassen. Ved å levere pålitelige, kundetilpassede løsninger tar vi sikte på å bli kundenes førstevalg når de skal velge leverandør, sier han.

Han er ikke den eneste som er begeistret for det nye samarbeidet, for hos Leica Geosystem kaller Magnus Thibblin, som er ansvarlig for selskapets maskinstyringsavdeling, den nye avtalen helt avgjørende:

- Samarbeidet er helt essensielt for å lykkes med anleggsprosjekter. Vi vet hvor viktig det er med partnerskap og bransjesamarbeid for å kunne gi entreprenørene de nyeste teknologiene. Vi er glade for samarbeidet med Hitachi Construction Machinery Europa om å levere maskinstyringsløsninger av høy standard til Zaxis-7-gravemaskiner, som leveres direkte fra fabrikken.

Full fart fremover for digitalisering

Leica Geosystems, som er en del av Hexagon-gruppen, har de siste årene satset sterkt på å lede an i arbeidet med å digitalisere byggeplassen. Det har de blant annet gjort med høyteknologiske løsninger som 2- og 3D-teknologi, og det er denne teknologien HCME nå satser på som ledd i digitaliseringen av selskapets produktportefølje:

- Annonseringen av dette partnerskapet er i tråd med HCMEs strategi om å gå over til digitalisering og levere spesialløsninger til kundene våre, sier Ryo Kurihara ved HCME i meldingen fra Leica Geosystems, og fortsetter:

- Når maskinførerne bruker en fabrikkmontert løsning fra Leica Geosystems, kan de begynne å jobbe umiddelbart etter at maskinen er levert. Maskineierne kan dessuten ha «fred i sjelen», vel vitende om at maskinstyringssystemet er montert og testet, og at support hos den lokale Hitachi-forhandleren samt de lokale Leica Geosystems-spesialistene er inkludert.

I Norge er Nasta AS forhandler av Hitachi gravemaskiner og andre anleggsmaskiner fra den japanske produsenten.

Powered by Labrador CMS