I FAMILIE: Trelleborg kjøpte opp Mitas for seks år siden. Her fra dekkmessen The Tire i Köln i 2018. Foto: Klaus Eriksen
I FAMILIE: Trelleborg kjøpte opp Mitas for seks år siden. Her fra dekkmessen The Tire i Köln i 2018. Foto: Klaus Eriksen

Mitas varsler økning

UTFORDRINGER: I en pressemelding varsler Mitas en prisøkning på alle dekk og alle segmenter på opp til 5%. Grunnen er økende priser på råmaterialer og transport.

Publisert

Mitas er en av Europas største dekkprodusenter innen landbruksutstyr, og spesielt traktorer. Men selskapet produserer også dekk til en rekke andre kjøretøy og fly.

Dekkprodusenten ble grunnlagt av Tomas Bata i 1932 i den slovakiske byen Zlin i Moravia. Han startet produksjon primært for salg i nærområdet, men bedriften vokste. I 1974 ble selskapet utvidet betydelig med ny fabrikk i den samme byen. Dette hadde stor betydning for nærområdet og ikke minst for de som ble ansatt ved fabrikken.

Mitas ble solgt til Barum Holding i 1991, og med dette startet internasjonaliseringen av merket. I 1997 var dekkene fra selskapet å få kjøpt omtrent i hele verden. I 2015 kjøpte Trelleborg opp Mitas for 10,9 milliarder kroner. Da selskapet ble kjøpt opp, hadde Mitas 13 fabrikker i Europa, USA og Mexico og hadde 6300 ansatte.

Powered by Labrador CMS