I FAMILIE: Trelleborg kjøpte opp Mitas for seks år siden. Her fra dekkmessen The Tire i Köln i 2018. Foto: Klaus Eriksen

Mitas varsler økning

UTFORDRINGER: I en pressemelding varsler Mitas en prisøkning på alle dekk og alle segmenter på opp til 5%. Grunnen er økende priser på råmaterialer og transport.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mitas er en av Europas største dekkprodusenter innen landbruksutstyr, og spesielt traktorer. Men selskapet produserer også dekk til en rekke andre kjøretøy og fly.

Dekkprodusenten ble grunnlagt av Tomas Bata i 1932 i den slovakiske byen Zlin i Moravia. Han startet produksjon primært for salg i nærområdet, men bedriften vokste. I 1974 ble selskapet utvidet betydelig med ny fabrikk i den samme byen. Dette hadde stor betydning for nærområdet og ikke minst for de som ble ansatt ved fabrikken.

Mitas ble solgt til Barum Holding i 1991, og med dette startet internasjonaliseringen av merket. I 1997 var dekkene fra selskapet å få kjøpt omtrent i hele verden. I 2015 kjøpte Trelleborg opp Mitas for 10,9 milliarder kroner. Da selskapet ble kjøpt opp, hadde Mitas 13 fabrikker i Europa, USA og Mexico og hadde 6300 ansatte.

Powered by Labrador CMS