Bilde fra 2013 av Euclid R130-en som nå skal skrotes. På den tiden var det en Komatsu PC1250 som lastet i pukkverket.

Nå skal denne Euclid-en skrotes

Feiring holder imidlertid døren åpen for at den kan få ny eier, men da må denne komme på banen nå.

Publisert Sist oppdatert

Nå er to nye Cat 777G tipptrucker på plass hos Feiring Bruk i Lørenskog. De har erstattet de to sliterne av type Euclid R130 som har fraktet stein i bruddet siden 80-tallet.

AT.no tok en telefon til Roar Aaserud, som er fagsjef maskin hos Feiring, for å sjekke hva som skjer med de to grønne kjempene.

- De kuttes opp og selges som stål. Motor, transmisjon og hjulene selges separat. Den ene er allerede delt opp og solgt. Den andre tas i løpet av sommeren, sier han.

Bilde fra 2013 som viser størrelsen på tipptruckene. Tormod Wæhle, som da var avdelingsleder for Feiring Bruk Lørenskog, er med på bildet for å få frem hvor store de faktisk er/var. Den han står mellom bakhjulene på er hugget. Den andre står for tur til sommeren.

Feiring har forsøkt å få noen til å kjøpe tipptruckene hele og ta vare på dem videre. Men ingen har slått til på dette.

- Hvis noen vil kjøpe den siste vi har igjen, er prisen summen av det vi får når vi selger den som stål, og motor, transmisjon og hjul. Det vil si i overkant av 300.000 kroner. Å dele den opp for transport, selve transporten og monteringen på nytt sted koster nok mer enn kjøpsprisen, og det er transporten det har stoppet på for potensielle kjøpere, sier Aaserud.

Feiring har også tilbudt Euclid-en til Norsk vegmuseum, men de hadde ikke behov for den, etter det AT.no forstår.

Maks. lastekapasitet på R130-en er 118 tonn med totalvekt på 218,7 tonn. Den er 5,84 m høy, 5,61 m bred og 11,25 m lang, og den er utstyrt med Cummins Ktta 38c, 12-sylindret V-motor på 38 liter. Maks. effekt er 1350 hk.

- Det hadde vært moro hvis noen hadde kjøpt og tatt vare på den siste, for det er mye historie i den, sier fagsjefen.

Og som du skjønner...hvis du vil sikre deg tipptrucken, må du slå til nå før den blir kuttet opp og går over i historien for godt.

Maskinfører Kjell Morten Rønne mellom ny og gammel tid hos Feiring i Lørenskog. Trippesju-en er klar for oppdrag, mens Euclid-en skal kuttes opp hvis ikke en kjøper melder seg snarest.
Powered by Labrador CMS