DEN FØRSTE: Her er den første elektriske Snorkel teleskoptrucken på plass i Norge og hos Naboen Utleie i Oslo. Foto: Naboen Utleie
DEN FØRSTE: Her er den første elektriske Snorkel teleskoptrucken på plass i Norge og hos Naboen Utleie i Oslo. Foto: Naboen Utleie

Naboen kjøper Snorkel el-teleskoptrucker

TO PLUSS TO: Naboen Utleie AS utvider maskinparken med to elektriske Snorkel teleskoptrucker, og har opsjon på ytterlig to el-teleskoptrucker.

Publisert Sist oppdatert

Teleskoptruckene SR626E leveres i sammenheng med en stor ordre på hele 147 Snorkel-enheter som Naboen la inn bestilling på i begynnelsen av året! Bestillingen av Snorkel-maskiner består av en blanding av 145 stk. lifter som Snorkel TM12 6 m søylelifter, S3219E 8 m sakselifter, S3006P push-around sakselifter og de to teleskoptruckene. Leveransen er i full gang og alle maskinene skal leveres denne våren.

Detaljene

Snorkel-teleskoplasteren har lithium-ion batterier med driftstid på fire timer i tøff kjøring, og 8 timer i normal drift, og følgelig er det ingen utslipp fra maskinene. Videre har el-teleskoptruckene drift på fire hjul og samme løftekapasitet som dieselutgaven av maskinen. Maskinen veier 5 tonn og kan løfte 2,6 tonn med bommen helt inne. Løftehøyde er 5,79 meter. Videre omtales maskinen som kompakt og smidig, og den har merkefrie dekk.

Naboen Utleie AS har kjøpt 147 enheter fra Snorkel. Disse var 145 lifter av ulike slag, og to SR626E teleskoptrucker på batteri. Alle maskinene skal leveres våren 2021.

Foto: Naboen Utleie
Naboen Utleie AS har kjøpt 147 enheter fra Snorkel. Disse var 145 lifter av ulike slag, og to SR626E teleskoptrucker på batteri. Alle maskinene skal leveres våren 2021. Foto: Naboen Utleie

Naboen er ISO 14001-sertifisert og satser tungt på elektriske maskiner. Selskapet har satt som mål at hele maskinparken skal være helelektrisk innen 2030, der det er mulig og hensiktsmessig. Naboen feirer 25-års jubileum i år, og har «slått» godt fra seg de senere årene. I 2018 ble selskapet kåret til årets utleieselskap i Europa for de store utleieaktørene.

Elektrisk fremtid

- Mens det har vært mulig å bestille små elektriske arbeidsplattformer i mange år, var vi veldig interessert i lanseringen av den første helelektriske teleskoptrucken og benyttet dermed muligheten til å bli ett av de første utleieselskapene som kan tilby disse maskinene til kunder, sier forretningsutvikler og flåteansvarlig Jone Ølberg i Naboen.

- Det har vært herlig å se at Naboen investerer i elektriske teleskoptrucker, og vi takker dem for denne bestillingen. Naboen er en av de ledende bedriftene når det kommer til miljøforpliktelser og vi er veldig glade for å spille en rolle i dette ved å levere elektriske alternativer til tradisjonelle dieselmaskiner, og som tilfredsstiller kapasitetene som kundene krever, sier adm. direktør Matthew Elvin i Xtreme Manufacturing & Snorkel.

PS: Amerikanske Snorkel skriver i en pressemelding at SR626E er verdens første helelektriske teleskoptruck på markedet. Til info produseres maskinen av italienske Faresin, og den norske Faresin-forhandleren Skjetne Maskin leverte sin første Faresin el-teleskoplaster i juni 2020.

Powered by Labrador CMS