KLAR: Den minste av de to modellene med automatikken heter Hyrax 27.12 og er klar for markedet. En større versjon kommer senere i år.

Nivellerer automatisk

De nye Hyrax-liftene fra Nederland har flere innovative løsninger, men den utvilsomt største nyheten er at de automatisk nivelleres under kjøring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Gantic AS i Bergen har liftene fra Hyrax på programmet, og kan glede seg over å presentere nyhetene i Norge. Hyrax leverer to modeller av de nye beltegående liftene: Modellen 27.12 som er en 2,7-tonner med 12,6 meters løftehøyde, samt 50.13 som er en 5-tonner med 13-16 meter løftehøyde.

Mens den første er klar, blir sistnevnte lansert i løpet av året.

Egenskaper

Begge maskinene har samme oppbygging. Liftene er enkle å transportere og har sprebart understell.

Den lille modellen har et 2200 mm understell som under transport felles inn til 1750 mm. Konstruksjonen gjør at også høyden samtidig vil reduseres, fra 278 mm til 174 mm, noe som gir mer stabilitet under transport.

NIVELLERER: Personen i kurven skal alltid stå rett, selv om liften står i en helling som her. Gantic AS har agenturet i Norge.

Med den automatiske dobbelte nivelleringen, kan man arbeide i ulendt terreng med inntil 15° stigning, og forflytte seg mens man arbeider i høyden med inntil 15° helling begge veier. Den fremre delen av masten fungerer som en bevegelig jibb, og holder kurven rett uansett hvor skrått masten står. Under kjøring i høyden er hastigheten begrenset til 1,5 km/t, mens transporthastigheten ellers er 4 km/t.

Man kan transportere inntil 270 kg i kurven. På siden av kurven er det et lastbærerstativ som tåler inntil 70 kg. Dette kan felles inn og fungere som en sikkerhetsbuffer for kurven når den ikke er i bruk.

Data for den større modellen 50.13 er ikke tilgjengelig foreløpig.

Enkel betjening

Hyrax har vektlagt at liftene skal være enkle og raske å betjene. Med liften følger også en fjernkontroll for å styre den fra avstand. Liften har også lavt marktrykk og merkefrie gummibelter slik at den er egnet for innendørs arbeid, tross at det er ute i ulendt terreng at de spesielle egenskapene til kommer spesielt godt til sin rett.

Powered by Labrador CMS