NY SERIE: Tyske Paus har lansert seks nye modeller fra 6,9-7,7 tonn.

Nye Paus-modeller

Det er en stigende trend i markedet for maskiner med større fleksibilitet, opplyser Audun Nordvang i Paus-forhandleren Nordvang Maskin AS (Lillestrøm).

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Tyske Paus har sluttet å produsere hjullastere med tradisjonelt lasteaggregat etter 52 års produksjon. Fabrikken vil heretter bare produsere maskiner med svingbart lasteaggregat, teleskopaggregat og teleskopaggregat med sving.

Paus har nå lansert en ny Serie-90-modeller som er videreutviklet fra den forrige Serie-7 som har vært produsert siden 2014.

De nye modellene er: SL 9075 og SL 9088 (6,9 og 7,6 tonn) med svingbart lasteaggregat, TL 9065 og TL 9078 (6,5 og 7,2 tonn) med teleskopaggregat og TSL 9075 og TSL 9088 (7,5 og 7,7 tonn) med teleskopaggregat med sving. Nykommerne kan leveres med forskjellige Deutz-motorer, transmisjoner og hydraulikkapasiteter. For det norske markedet er det maskiner med Steg V Deutz TCD-motorene på 115 hk som er mest aktuelle (toppfart 40 km/t).

- Hjullasterne kan leveres med High Flow-hydraulikk med kapasitet på 140 l/min. Maskinene med god førerkomfort er spesielt godt egnet for bruk av feieaggregat, kantklipper, grensaks samt for bruk av hydraulisk drevet snøfreser etc. Innen landbruket er også maskinene med teleskopaggregat og teleskopaggregat med sving vel egnet, opplyser Audun Nordvang.

Powered by Labrador CMS