MITAS-LØSNING: Mitas EX-01 har forsterket sidevegg som sikrer tett kontakt mellom dekkene. Foto: Mitas
MITAS-LØSNING: Mitas EX-01 har forsterket sidevegg som sikrer tett kontakt mellom dekkene. Foto: Mitas

Nytt Mitas-dekk for gravere

NYTT I SOMMER: Mitas lanserer et nyutviklet EX-01-dekk for hjulgravere.

Publisert

Modellen er det første radialdekket for hjulgravere med retningsuavhengig banemønster og forsterket sideveggkonstruksjon som utelukkende er designet for tvillingdekksystemer, skriver Mitas i en pressemelding.

- Tvillingdekk skades ofte av steininntrengning. Frem til nå har produsenter av anleggsmaskiner beskyttet dekkene med gummiringer. Men med EX-01-dekket har vi løst problemet med en forsterket sidevegg som sikrer tett kontakt mellom dekkene, noe som forhindrer skader, sier Jaroslav Musil, Mitas-produktsjef for materialhåndterings- og anleggsdekk.

Stålstamme

Det nye EX-01-dekket har stålstammekonstruksjon, noe som gir bedre stabilitet og punkteringsmotstand. Dekket er beregnet for bruk i stein og grus i tillegg til på vei.

Radialkonstruksjonen som brukes for første gang på Mitas-gravemaskindekk, øker dekkets levetid og gir føreren god komfort og lavt drivstofforbruk. Skulderen på den nye EX-01-banen er formet slik at den sikrer effektivt grep på myke underlag, mens den tykkere banen i midten gir økt stabilitet og jevn kjøring på harde underlag.

Dimensjoner

- Mitas er opptatt av å tilby utmerkede dekk for gravemaskiner, noe dette nye dekket bekrefter. Vi tror at radialkonstruksjonen til EX-01 vil lykkes i dette segmentet og overbevise brukerne om fordelene som radialdekk gir under slike krevende forhold, sier Jaroslav Musil.

Mitas opplyser at EX-01 fås over hele verden i størrelsen 315/80R22.5 EX-01. I tillegg til EX-01, tilbyr Mitas for øyeblikket 15 andre størrelser av diagonaldekk for gravemaskiner med fem ulike banemønstre (EM-22, EM-23, NB 38, NB 38 Extra ML og TI-12). Mitas er en del av Trelleborg-gruppen.

Powered by Labrador CMS