L2: Traktor-serien L2 er mer avanserte traktorer med økt komfort og funksjonalitet. Foto: Kubota
L2: Traktor-serien L2 er mer avanserte traktorer med økt komfort og funksjonalitet. Foto: Kubota

Oppgraderte Kubota-traktorer

NYHETER: Kubota oppgraderer to av sine serier med kompakte traktorer.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Oppgraderingen gjelder seriene L1 og L2. I korte trekk går dette ut på at traktorene får Steg V-motorer, samt at traktorene har fått nytt og fornyet design både utvendig og innvendig, melder den norske representanten Nellemann Machinery AS i en pressemelding.

Enkle og greie

De nye kompakte traktorene i Kubota L1-serien er utformet for å være holdbare og enkle å betjene og vedlikeholde, melder Nellemann videre og skriver at man kan velge mellom hydrostatisk HST-transmisjon med tre serier, eller en synkronisert manuell girkasse med F8 + R8-gir. Dette fungerer optimalt sammen med 4-sylindret Kubota Steg V-dieselmotorer med 45 hk, 51 hk og 55 hk.

Videre fremheves en romslig og komfortabel utforming av førerplassen. L1-serien har sammenleggbart ROPS-førervern og høyderegulerbart ratt. Serien har også stor løftekapasitet i forhold til størrelsen på traktoren (maks. 1750 kg).

L1: Kompakt-traktorene L1 beskrives som enkle å vedlikeholde og betjene. Foto: Kubota
L1: Kompakt-traktorene L1 beskrives som enkle å vedlikeholde og betjene. Foto: Kubota

Godt utviklet L2

Nellemann skriver at kompakt-traktorer i L2-serien har en uovertruffen kombinasjon av komfort og effektivitet. Dette skal gjøre L2-traktorene ideelle for krevende brukere. L2 kommer med fire motoreffekter fra 45 hk til 61 hk, har romslige og velutstyrte førerhus eller ROPS førervern, leveres med 16F + 16R mekanisk og fullstendig synkronisert girkasse, eller hydrostatisk transmisjon med 3 serier og Hi-Lo (HST Plus). Løftekapasiteten for trepunktshydraulikken bak er 1750 kg for å kunne håndtere en rekke redskaper.

L2-serien har brukerfokusert utforming. Et eksempel på dette er motorpanseret som er i én hel del som kan åpnes helt. Slik får brukerne enkelt tilgang til alle viktige servicepunkter i motorrommet. I tillegg gir forakselen med portaldrev høy bakkeklaring og hydraulisk styring en god manøvreringsevne.

Begge traktorene kan spesifiseres med Kubota frontlastere.

Powered by Labrador CMS