RAS: E6 ved Stenungsundsmotet raste ut i september. Peab har fått i oppdrag å bygge den opp igjen.

Peab bygger opp igjen E6-strekning som ble tatt av ras

En av de viktigste europavei-strekningene i Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

E6 mellom Göteborg og Oslo er en av Sveriges viktigste trafikk- og transportårer. Natt til 23. september traff et ras E6 nord for Stenungsundsmotet. Peab har nå fått i oppdrag av det svenske Trafikverket å bygge opp europaveien igjen.

STOLT: - Vi er beæret over å få lov til å bygge opp igjen den viktige veistrekningen, sier Ioannis Strantzalis, viseproduktsjef i Peab Civil Engineering.

Oppdraget innebærer at Peab bygger opp E6 langs samme strekning som før, ved nordre avkjøring til Stenungsund. Restaurering av veien har høyeste prioritet, men det kan også være behov for andre arbeider i skredområdet ifølge Peab.

 Før anleggsarbeidet kan starte på stedet, skal den totale stabiliteten til hele området undersøkes og deretter sikres for å skape et trygt arbeidsmiljø.

– Dette prosjektet gjelder kritisk infrastruktur for landet, og vi er beæret over å bli betrodd å bygge opp E6 igjen. Det har høyeste prioritet, og vi jobber hardt, sammen med det svenske Trafikverket og andre involverte aktører, for å restaurere veien og åpne den for trafikk så raskt som mulig, sier Ioannis Strantzalis, viseproduktsjef i Peab Civil Engineering.Powered by Labrador CMS