SOLGT: Plustech AS er kjøpt opp av Auksjonen.no

Plustech er kjøpt opp

Plustech AS og Plustech Sweden AB selges til Auksjonen.

Med dette blir Plustech del av et større nettverk innen kjøp og salg av brukte maskiner, utstyr og kjøretøy. Auksjonen er del av et større europeisk nettverk (kommer tilbake til dette).

Større system

- Plustech har en viktig posisjon i markedet etter 20 års erfaring, og er etter fantastisk innsats fra selskapets ansatte en av Norges ledende aktører for salg av brukte maskiner, utstyr og kjøretøy. Når vi nå blir en del av de ledende aktørene i det europeiske markedet på vårt område, er jeg trygg på at profesjonaliteten og utvikling til neste steg blir ivaretatt på best mulig måte», sier gründer og deleier Karstein Berg i Plustech.

Plustech vil fortsette sine virksomheter i Norge, og vil videre bruke sine varemerker, men selskapene vil integreres i IT-systemet oppkjøperne for å dra nytte av synergier og ta del i online-markedsføringen og backoffice-bistanden til de nye eierne.

Detaljene rundt oppkjøpet

Det er mange selskaper i forbindelse med oppkjøpene, og i en pressemelding fremgår det at gangen i transaksjonene er som følger:

Det er Blaaber Kompaniet AS og Kabe Invest AS, samt øvrige medaksjonærer, som har solgt 100% av aksjene i Plustech AS og det svenske søsterselskapet Plustech Sweden AB. Oppkjøper er Auksjonen.no som igjen er eid av nederlandske TBAuctions B.V. (TBA). Hovedeierne i TBA er fond som er forvaltet av Castik Capital S.a r.L. (Castik), og Summa Equity AB. Kabe Invest AS reinvesterer en betydelig del av kjøpesummen i TBA etter transaksjonen. Signering av avtalen ble gjort 14. november 2022 og målet er å gjennomføre avtalen i slutten av desember under forutsetning av aksept fra Konkurransetilsynet.

Powered by Labrador CMS