NESTE: Volvos DigAssist tar kommunikasjonen ett steg videre. Det er Kenneth Kongevold (t.v.) i Volvo, maskinfører Geir Bettum og Øyvind Hoel Fossen Norsecraft Geo fornøyde med.

Premiere helt på tampen

NORSECRAFT GEO/VOLVO: Testingen av prototypen var ikke ferdig en gang da Vei og Anlegg åpent dørene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Topcon og Volvo har i mange år hatt et tett samarbeid i forhold til den integrerte maskinstyringen Volvo DigAssist. Nå er teknologien tatt ett steg videre.

Tidligere gikk informasjonen fra datamaskinen og ut i maskinen. Nå har Topcon og Volvo også lansert softwaren hvor maskinen også kommuniserer tilbake automatisk med hva som faktisk er utført av arbeid.

- Nå blir det full dataflyt begge veier, sier Kenneth Kongevold i Volvo Maskin. Grensesnittet som ble vist frem under Vei og Anlegg er enn så lenge en prototype som fortsatt er under uttesting.

Utstyret var midlertidig montert på en Volvo hjulgraver som Gullfjell Maskin i Bergen skulle få levert etter messen. Men de fikk ikke med seg den nye oppgraderingen med en gang.

- Vi satser på å starte utrullingen av den nye softwaren i løpet av høsten. Det er fortsatt omfattende felttesting som gjenstår før vi kan levere til kundene våre, sier Øyvind Hoel Fossen i Norsecraft Geo.

Det nye grensesnittet og det norske markedets bruks av maskinstyringssystemene er så viktig for Topcon at deres produktsjef for Europa tok turen til Lillestrøm for å snakke med de norske kundene.

Powered by Labrador CMS