ALVORLIG: En ca. ett tonn tung steinblokk falt ned på veibanen i Trodaltunnelen på E39 i Masfjorden kommune i Vestland, nord for Bergen. Foto: Mesta
ALVORLIG: En ca. ett tonn tung steinblokk falt ned på veibanen i Trodaltunnelen på E39 i Masfjorden kommune i Vestland, nord for Bergen. Foto: Mesta

Statens vegvesen beklager steinnedfall i E39-tunnel

I en pressemelding beklager Statens vegvesen en alvorlig hendelse som skjedde like etter inspeksjon.

Publisert

Torsdag 29. juli falt det ned en ett tonn tung steinblokk i Trodaltunnelen på E39. Tunnelen ligger i Masfjorden kommune i Vestland, nord for Bergen.

- Det viktigste er at menneskeliv ikke gikk tapt, og det er vi glade for, sier avdelingsdirektør Svenn Finden i Statens vegvesen Drift og vedlikehold vest.

Inspeksjon rett før

Den siste inspeksjonen av tunnelen ble utført i juni og juli i sommer, og ble avsluttet bare tre dager før steinnedfallet. Det er også blitt utført betydelige oppgraderinger i tunnelen.

– Dette viser at geologi ikke er en eksakt vitenskap. Fjell er et materiale som er i bevegelse, understreker Finden i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Går gjennom rutiner

Statens vegvesen skriver i meldingen at de er lei seg for det som har skjedd, og at rutiner skal gjennomgås.

– Vi tar nå en gjennomgang av våre rutiner for å se om det er noe vi kunne gjort annerledes. Alle slike hendelser gjør at vi går igjennom våre rutiner for å se hvordan vi kan bli bedre, sier Finden.

Statens vegvesen påpeker videre i meldingen at så lenge SVVs veier er åpne, er de trygge og framkommelige for de reisende.

Powered by Labrador CMS