DEMO: Her kommer det eget demorom hvor vi får mulighet til å presentere hele maskinprogrammet vårt i Stave Maskin, sier adm. direktør Geir Mellum. Foto: Bjørn E. Eriksen

Stave på plass i nybygget

DUGNAD: I midten av desember 2021 stilte hele staben opp, og ved felles innsats ble alle maskinene flyttet fra tidligere lokaler på Bryn i Oslo til Sigurd Stave Maskins nybygg i Jeksleveien på Frogner nord for Oslo.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nybygget er på hele 4000 kvadratmeter og ligger med utsikt opp mot E6 nordover og i et område hvor flere bygg- og anleggsrelaterte bedrifter allerede er på plass. Fra den store uteplassen, lang- og gavlveggen skimtes blant annet også Hesselberg-bygget litt lenger oppe i vegen.

- Selv om flyttingen av maskiner og annet utstyr ved felles innsats gikk som smurt mangler vi fortsatt litt på å ha alt helt i orden i bygget. På grunn av nye corona-restriksjoner arbeider noen fortsatt fra hjemmekontor, og det gjenstår også litt på finishen inne i bygget før vi har det skreddersydd slik vi ønsker, sier Geir Mellum – daglig leder i Sigurd Stave Maskin AS.

- Vi har registrert at nybygget blant annet mangler fasadeskilt?

- Det stemmer, og årsaken er at vi skal ha gjenbruk av våre gamle skilt fra bygget i Bryn. De har gamle gode bokstaver i fint design og skal pusses opp hos spesialister i Sverige. Skiltene vil gi en god gjenkjennelsesverdi for våre mange kunder som har besøkt oss i det gamle anlegget i Oslo, sier Mellum.

UNDER TAK: Feiemaskiner, biler og Wille hjullastere med Bomford-utstyr venter på kontroll i verkstedet før de skal ut til kunder. Foto: Bjørn E. Eriksen

Grundig prosess

Mellum ble ansatt som daglig leder hos maskinimportøren Stave Maskin for tre år siden. Umiddelbart startet han og eieren, Sigurd Stave, prosessen med å se seg om etter sted for etablering av nye lokaler.

- Etter å ha holdt til på Bryn i Oslo siden 1972 og sett hvordan området omreguleres til økt boligbygging, ville det etter hvert blitt enda vanskeligere å ligge midt i dette området med verksted, lager og stadig flytting av maskiner. Vi begynte å se oss om etter muligheter rundt Oslo, både sørover mot Sofiemyr ved Kolbotn og mot Vestby. Løsningen ble imidlertid nordover og her på Frogner fikk vi kjøpt en 14 mål stor tom, både med god adkomst rett ved E6 og med mulighet for å bygge for både dagen og morgendagens behov, forklarer Mellum.

I det 4000 m2 store nybygget leier Stave ut den sydlige delen. Det gir også mulighet til å ta denne delen i bruk om behovet skulle melder seg. I tillegg kan det bygges på ytterlige på det store tomteområdet. – Vi har helgardert for å kunne møte økt behov for plass, sier Mellum.

GOD PLASS: Snart vil skiltene komme på plass i fronten av bygget. Nedre del anlegget leies bort, men Stave har sikret egen drift bak gode og store porter til verksted, lager og demorom. Til høyre kontorfløyen med stor uteplass på toppen.

Verksted, lager og demo

Mens kontorfløyen strekker seg oppover i tre etasjer på nordsiden og parkeringsplass er bygd i et platå i skråningen ovenfor, er det også store utearealer foran innkjøringsportene foran bygget. Innenfor disse ligger det store lokaler hvor maskinene fra Bryn-anlegget og nye maskiner fra leverandørene er kjørt inn.

- Her kommer det verksted med oppstillingsplass for ferdig klarerte maskiner som skal ut til kunder. Det gjelder både maskiner som har vært inne for reparasjon, service eller er blitt oppgraderte, forklarer Mellum. I tillegg er det god plass for oppbygging av delelager, og det er egen vaskehall.

- I neste hallseksjon kommer det noe vi hos Stave har drømt om lenge. Der blir det bygd opp en demohall for hele maskinprogrammet, noe som betyr god presentasjon av både Wille, Bucher, Falkøping, betongpumper, Citcat med både elektriske og dieseldrevne maskiner, Cerutti og øvrig utstyr vi har på programmet og ønsker å presentere for kundene, sier Mellum. – Det blir en fryd å kunne starte opp med å demonstrere maskinene slik, og en helt ny hverdag både når det gjelder salg og utleie.

- Stave har i dag er bredt maskinprogram for å møte etterspørselen fra både operatører innen vei/miljø, bygg, bane og industri. Noe nyheter på gang?

- Fra mars overtar vi også de chassis-monterte feiemaskinene fra Bucher. Veimas har hatt disse tidligere, men nå samler produsenten dette i et selskap og det gir oss nye muligheter, sier Mellum. Om kort tid vil vi ha alt i orden på nyanlegget og kan sette fullt trykk på å jobbe for og med kundene. Et år med nybygging, planlegging og innflytting i nytt anlegg, coronasituasjonen og mye hjemmekontor kan jeg trygt betegne året 2021 som et noe spesielt år. Nå kan vi imidlertid bare se fremover, sier Stave-sjefen.

Powered by Labrador CMS