PÅ PLASS: Fra venstre Limacos salgssjef Lars Erik Ormann, daglig leder Inge Dalseth, medeier Christian Østmann og Olav Dalseth. Videre i rekken er EMSG-representantene, selger Johnny Stensrud, mekaniker Mathias Ettestad (på kne) og daglig leder Finn Thrane Johansen. Foto: Bjørn E. Eriksen

Takeuchi-debut hos Limaco

HOLMESTRAND: - Der kommer bilen med Takeuchi-maskinene inn porten. Dette må jeg se på, for leveransen representerer det største lasset med nye gravemaskiner på en semitrailer vi har fått inn på anlegget siden vi startet med utleie i 2004.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

KAKEMARKERING: Inge Dalseth og Johnny Stensrud gjør seg klar for å åpne marsipankaken. Foto: Bjørn E. Eriksen

Daglig leder Inge Dalseth i Limaco AS var raskt oppe av stolen i møterommet i 2. etasje, og sammen med salgssjef Lars Erik Ormann fikk han med seg det historiske øyeblikket da sjåfør Jan Edvin Andersen svingte Scania-lastebilen inn foran hovedbygget med sin dyrebare last.

De fire minigravere på planet ble raskt løsnet, startet opp og kjørt av planet til plass foran hovedbygget. Der sto ytterligere en Takeuchi-graver og en Schäffer hjullaster som var levert dagen før.

Takeuchi-premiere

- For oss betyr denne leveransen også en maskinpremiere siden vi for første gang får gravemaskinmerket Takeuchi inn i utleieparken. Det er alltid spenning knyttet til noe nytt. Vi har hatt tyngre Hyundai gravemaskiner i utleie, og også Schäffer hjullastere. Samarbeidet med EMS Group Norge AS (EMSG) som representerer disse merkene, har fungert greit, og da selskapet også fikk Takeuchi fra årsskiftet ba vi om tilbud. Dette ble vurdert sammen med øvrige tilbud fra leverandørene våre, og resultatet var at vi endte opp med avtale med EMSG, sier Dalseth.

STØRSTE LAST: Med fire gravemaskiner på et plan representerer dette den største samlede maskinleveransen i Limacos historie. Foto: Bjørn E. Eriksen

Tett kontakt – få leverandører

Limaco har tradisjonelt bygd på en filosofi hvor de holder seg til relativt få leverandører av de forskjellige maskintypene og merkene de har i utleieparken. Maskinens kvalitet og rask kontakt og oppfølging fra leverandører er nøkkelfaktorene i samarbeidet.

- Når kunden og vi trenger hjelp om problemer oppstår, er det viktig å få rask kontakt og reaksjon fra leverandøren. Når det gjelder mindre gravemaskiner har Kubota dominert hos oss, og vi har hele veien hatt et tett samarbeide med Hymax. Samarbeidet fortsetter, men denne gang falt imidlertid maskinvalget på Takeuchi, sier Dalseth.

Valgte å investere

STØRSTE: Den største av minigraverne var 3,6-tonneren TB235-2 som her kjøres av lastebilen. Foto: Bjørn E. Eriksen

Da pandemien rammet Norge i fjor valgte Limaco trolig en noe annen strategi enn de fleste andre utleieselskapene. - Vi vurderte at behovet for mindre maskiner ville øke i nøkkeldistriktet vårt som strekker seg fra Larvik-området til Drammens-området, dels på grunn av større vekst med små jobber for private i oppussing og på hytter, men også fordi maskintilbudet fra produsentene kunne bli redusert på grunn av mangel på reservedeler og produksjonskapasitet. Derfor ønsket vi å sikre oss, og dette har ført til at vi for året 2020 kan se tilbake på vår største nyinvestering i maskinparken noensinne. En omsetning i selskapet på ca. 35 mill. kroner, hvorav det meste kommer fra utleie, viser at vi tenkte i riktige baner. Tallene for første kvartal går i samme retning. Derfor fortsetter vi med aktiv investering i nye maskiner også i år, noe avtalen med EMSG viser. Fornyelse av mindre gravemaskiner sto for tur, men det kommer mer med andre maskintyper, sier Dalseth.

Viktig levering

Naturlig nok var leverandør ESMG solid representert ved overleveringen, og i god tradisjon var marsipankake på plass på bordet foran nymaskinene.

KNIRKEFRITT: Pust i bakken for Finn Trane Johansen etter en vellykket maskinlevering. Foto: Bjørn E. Eriksen

- Det er du som har hatt hele kontakten med Limaco. Derfor er det både rett og rimelig at det også er du sammen med Inge Dalseth som kutter kaken, sa daglig leder Finn Thrane Johansen i EMSG til selger Johnny Stensrud. Som sagt så gjort, og kaketesting med en kaffekopp attåt ble en fin avrunding på selve overleveringen.

Fra årsskiftet ble som kjent også EMSG importør av Takeuchi ved siden av ABS Maskin AS. – Heldigvis hadde vi helt fra starten sikret oss maskiner fra Japan, slik at vi hadde noe å levere. Maskinene var på plass i slutten av januar, sier Finn Trane Johansen og viser til de seks maskinene som dannet bakgrunn for marsipankakeseremonien. I tillegg til en Schäffer 2428 SLT på 1800 kg besto leveransen av tre Takeuchi TB216 (1,8 tonn) og de to tyngre modellene TB 225 (2,5 tonn) og TB 235-2 (3,6 tonn). En av minigraverne var utstyrt med Rototilt, de øvrige hadde vanlig hydraulikkfeste.

Sikret utvidelsesmuligheter

Med bakgrunn i Limacos aktive investeringsfilosofi under pågående pandemi, regner Dalseth med at det kan komme nye investeringer både på hjullastersiden og innen andre maskintyper. Selskapet har som nevnt satset på tett samarbeid med leverandørene som velges, og på lift- og personløftersiden gjelder dette Hybeco som leverer merkene Dino og Genie. Bevis på dette er en stor park lifter som står utstilt på naboeiendommen Limaco nylig har kjøpt.

- Helt fra starten av har vi bevisst søkt etter solide og interessante merker for utleie eller salg til sluttbruker. Dette gjelder blant annet hjulgående dumpere, kjedegravere og annet utstyr som importeres fra utlandet og som også andre utleieforretninger kjøper av oss, sier Dalseth.

Totalt disponer Limaco ca. 10 mål på Bentserud Industriområde like ved Holmestrand, og har dermed sikret seg arealmessige muligheter for vekst. I hovedbygget er det innredet salgslokaler i 1. etasje, og produktutvalget er både imponerende og omfattende.

Powered by Labrador CMS