JUBILEUM: Rock-hard expertice, hovedbudskapet på jubileumslogoen til Metso Outotec.
JUBILEUM: Rock-hard expertice, hovedbudskapet på jubileumslogoen til Metso Outotec.

Tampere i knuse-100

100 år siden: I denne stein, pukk og grus-spesialen tar vi med en hyggelig markering, rett nok fra 2021.

Publisert

Denne stammer fra den den finske byen Tampere (Tammerfors), godt kjent som stein- og knuseutstyrsbrukenes hjerte. Med Metso Outotec Corporation etablert i Tampere som produsent av knuseutstyr, knyttes begge til en imponerende historie hvor knuseutstyr er et sentralt begrep. Det er nemlig gått over 100 år siden det første steinknuseutstyret ble produsert i Tampere-fabrikken, og i 1921 ble de fire første Blake no2 knusemodellene levert til den finske vei- og vannbyggingsetaten.

Frem til 1947 fungerte Blake no2-maskinene med stor suksess, men fikk da en ny kjeftknusermodell som tilskudd. Deretter fortsatte produksjonen med fullt trykk frem til 1976 hvor nok en ny C-serie kjeftknuser ble lansert.

Til topps

På 1980-tallet var nåværende Metso Outotec del av Rauma-Repola og Tampere-fabrikken, da kjent som Lokomo. Et nytt merkeår er 1989. Da inntok produsenten rollen som verdens største produsent av knuseutstyr idet produsentene Ateliers Bergeauds virksomhet i Frankrike og Nordbergs amerikanske virksomhet ble kjøpt opp. Dette resulterte i en fordobling av produksjon av knuse- og sorteringsverk i Tampere. Tusenvis av transportable og stasjonære knuseanlegg er produsert ved fabrikken.

Nå ved markeringen av at det har gått 100 år siden den første knusemaskinen ble levert, sender selskapet takk og hilsen til sine kunder over hele verden som har bidratt til suksessen. Målet er å ha en frontposisjon som leverandør av aggregater og sorteringsutstyr til knusebransjen også kommende 100 år, heter det fra selskapets ledelse.

Powered by Labrador CMS