NYE ANSATTE HOS BERGINDUSTRIEN: Lars Joakim Hanssen (t.v.) er ansatt som fagsjef politikk og samfunn i Norsk Bergindustri. og Stein Arild Iglebæk er ansatt som kommunikasjonsansvarlig.

To nye ansikter hos Norsk Bergindustri

Styrker det politiske arbeidet og kommunikasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Lars Joakim Hanssen er ansatt som fagsjef politikk og samfunn i Norsk Bergindustri.

Hanssen kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef for Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy. Før dette var han spesialrådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe og har hatt ulike roller i regjeringsapparatet. Han har blant annet vært statssekretær for statsminister Erna Solberg ved Statsministerens kontor og statssekretær for daværende finansminister Siv Jensen.

– Bergindustrien har lange og stolte tradisjoner i Norge. Jeg gleder meg til å jobbe for bedre rammevilkår for våre medlemsbedrifter. Økt utvinning av mineraler er avgjørende for digitaliseringen og det grønne skiftet. Derfor er dette en av Norges viktigste fremtidsnæringer, sier Hanssen.

Generalsekretær Anita Helene Hall i Norsk Bergindustri er fornøyd med ansettelsen:

– Et av våre viktigste arbeidsområder er påvirkning av bergindustriens rammebetingelser. Jeg er strålende fornøyd med at vi har fått på plass en person med meget sterk kompetanse på feltet. Dette er et viktig skritt i arbeidet med å sikre at Norge har verdens mest bærekraftige bergindustri, sier hun.

Styrker kommunikasjonen

Stein Arild Iglebæk er også nyansatt i Norsk Bergindustri, som kommunikasjonsansvarlig.

Iglebæk har lang erfaring som journalist, redaksjonsleder og redaktør i medier som Kampanje, Travel News og Europower – et søsterselskap til Dagens Næringsliv som dekker kraftbransjen. De siste årene har han arbeidet som innholdsprodusent og kommunikasjonsrådgiver i virksomheter som Multiconsult og Rørentreprenørene Norge.

– Bergindustrien er et skattkammer av gode historier som jeg gleder meg til å formidle til omverdenen. Vi skal vise all den kunnskapen, betydningen for lokalsamfunn, vesentlige råvarer, kritiske mineraler og bidrag til en mer bærekraftig verden som bergindustrien representerer, sier Stein Arild entusiastisk.

– Et av våre viktigste arbeidsområder, er kommunikasjon av næringens store betydning for både Norge og verdenssamfunnet. Jeg er strålende fornøyd med at vi har fått på plass en person med meget sterk kompetanse på feltet. Dette er et viktig skritt i arbeidet med å sikre at Norge har verdens mest bærekraftige bergindustri, sier generalsekretær Anita Helene Hall.

Powered by Labrador CMS