HØYDEPUNKT: Nå ble jula reddet med ny maskin, sa Rune Holen (t.v) da han og kollega Joar Strand (t.h) fikk overlevert nye Takeuchi TB225 av Carl Petter Vik Haugen i Haugen Maskinservice 21. desember.
HØYDEPUNKT: Nå ble jula reddet med ny maskin, sa Rune Holen (t.v) da han og kollega Joar Strand (t.h) fikk overlevert nye Takeuchi TB225 av Carl Petter Vik Haugen i Haugen Maskinservice 21. desember.

Topputstyrt 2,5-tonn Takeuchi

UT I NATUREN: - Rett før jul overleverte jeg en 2,5 tonns topputstyrt Takeuchi TB225 til Naturservice AS i Olden. Det er trolig den best utstyrte 2,5-tonns Takeuchi som er solgt her i landet.

Publisert

Carl-Petter Vik Haugen i Haugen Maskinservice er entusiastisk når han beskriver oppbyggingen av 2,5-tonneren som ble levert til Rune Holden og Joar Strand i Naturservice AS i Olden. Det ble en julepresang på forskudd, både for leverandør og ny eier.

Som navnet antyder driver Naturservice med opparbeiding av naturstier og skånsom tilrettelegging i terrenget. Tidligere hadde de en 3,5-tonns minigraver, men ønsket seg en mindre, godt utstyrt maskin som var bygd opp for deres bruk og som er mest mulig skånsom med naturen.

Godt utstyrt

TB225-maskinen har sentralsmøring og er utstyrt med breddbart understell. Dette betjenes fra hytta og kan justeres fra 1,10 - 1,50 meter. Maskinen betegnes som usedvanlig stabil i sin klasse, viktig ikke minst med tanke på det tunge utstyret som skal benyttes på den. Det opplyses videre at 2,5-tonneren har masse krefter, og er utstyrt med dobbeltflensede underruller for å sikre at beltene ikke faller av. Maskinen er liten, smidig og er utstyrt for graving, sortering og har griperutstyr og slaghammer.

Med i utstyret er Engcon EC02 4-slangers tiltrotator, Engcons stein og sorteringsskuffe med ventil og Engcons hydrauliske HK-feste med hel kile i front.

Fra SMP er det levert graveskuffe DS165 L med vendbare KMW tenner, STS pusseskuffe med innsvingte sider og KS80 smal skuffe.

Slaghammeren er en Furukawa FX 25. Maskinen har lang stikke med tanke på bruk av krattknuser eller annet utstyr. Videre er det montert festekroker i alle fire hyttehjørner, blant annet med tanke på flytting og transport.

Hytta er utstyrt med Grammer førerstol med fjæring og nakkestøtte. Armlenene er justerbare og det er automatisk turtallssenkning. Frontruten åpnes automatisk via gassdempere, og videre er maskinen utstyrt med Nordic Light lyspakke, DAB og radio.

Etablert i Ålesund

Haugen Maskinservice er nå etablert med nye lokaler i Ålesund og har hele tiden også satset sterkt på mobilitet og service. Egen servicelastebil inngår i parken, og en Mercedes Benz Sprinter for service ble kjøpt i 2018. Nå er nok en Sprinter bestilt.

- Vi er vel etablert med salg og service av Takeuchi i Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane, det som nå betegnes som Vestlandet. I tillegg driver vi med utleie av dumpere, minigravere, hjullastere og større maskiner, forteller Vik Haugen. Firmaet er godkjent lærlingebedrift og har ansatt en lærling. Han vil kjøre den ene servicebilen, sier Vik Haugen.