Veidekke skal bygge ny avløpstunnel

Veidekke har signert kontrakt med Stockholm Vatten och Avfall AB om bygging av den nye Östbergatunneln, en del av prosjektet som omfatter Stockholms fremtidige avløpsrensesystem.

Publisert

Kontrakten er en utførelsesentreprise til en verdi av ca. 600 millioner svenske kroner. Den nye tunnelen skal etter planen tas i bruk i 2026.

Prosjektet består av to hoveddeler. I den første delen skal Veidekke bygge en 2,2 kilometer lang fjelltunnel for overvann og to tilhørende arbeidstunneler på ca. 250 meter hver. Fjelltunnelen skal så innredes med støpt betonggulv samt rørinstallasjoner og stålluker for å regulere vanngjennomstrømmingen. I den andre delen skal et eksisterende reguleringskammer renoveres og oppgraderes og ca. 300 meter ny sjøledning skal senkes ned og monteres på peler på sjøbunnen.

- Jeg takker Stockholm Vatten och Avfall for den fortsatte tilliten i prosjektet med å bygge Stockholms fremtidige avløpsrensesystem. Prosjektet krever tett samarbeid og involvering, som passer oss utmerket, sier Marcus Andersson i Veidekke Anläggning Öst.

Powered by Labrador CMS