REKRUTTERING: Tone Lindberg Grøstad i Maskingrossisternes Forening (MGF) har sammen med bransjen klare strategier og store ønsker om å rekruttere flere unge, både gutter og jenter, til yrker i anleggsnæringen. Vei og Anlegg er en fantastisk arena til å sette trykk på denne satsingen.
REKRUTTERING: Tone Lindberg Grøstad i Maskingrossisternes Forening (MGF) har sammen med bransjen klare strategier og store ønsker om å rekruttere flere unge, både gutter og jenter, til yrker i anleggsnæringen. Vei og Anlegg er en fantastisk arena til å sette trykk på denne satsingen.

Vil rekruttere jenter og ungdom på Vei og Anlegg

REKRUTTERING: Maskin og teknologiutstillingen Vei og Anlegg i dagene 16.-19. februar på Lillestrøm er en enestående arena for å rekruttere jenter og ungdom som ikke har tatt endelig beslutning om sitt utdanningsløp.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Arrangør Maskingrossisternes Forening (MGF) har lagt alt til rette for å presentere både utdanningstilbud og muligheter for de yngre. Langs den lange glassgaten som går utenfor hallene på Norges Varemesse, vil både yngre og eldre gutter og jenter finne bevis på at anleggsbransjen er meget interessant, og at det tilbys mange ulike og spennende muligheter.

Vekke interessen tidlig

- Det gjelder å vekke interessen for bransjen hos de yngre allerede på et tidlig tidspunkt, og et godt bidrag i så måte er Line Halsnes bok «Tøffe maskiner» som nylig er utgitt. Halsnes har både tegnet og skrevet, og det er blitt en bok som viser maskiner i bruk og beskriver dem med riktige betegnelser. Den har appell til de yngste og er et godt gavetips, sier direktør Tore Lindberg Grøstad i MGF.

Boken vil nok i all hovedsak appellere til de godt under myndighetsalderen, men MGF har planer om å «fri» bredere til unge i Norge enn kun til de aller yngste. Planene er klare.

- På utstillingen har vi ellers lagt vekt på å presentere utdanningsmuligheter vår spennende bransje gir. Vi tilbyr mange, ulike og svært spennende muligheter, legger MGF-sjefen til.

Passer begge kjønn

Et felles ønske hos MGFs medlemsgrupper (anleggsmaskin, kompressor, verktøymaskin og gaffeltruck), er å slå et slag for å øke rekrutteringen til mekanikerutdannelse. Og på Vei og Anlegg skal utdanningsmulighetene belyses meget godt for de som tar turen.

- Dette er en bransje vi vet passer for begge kjønn. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra jenter som har gått inn i mekanikeryrket, sier MGFs Lindberg Grøstad.

Hun trekker frem bedriften til MGFs egen formann, Erik Presthus i Epiroc Norge AS, er adm. direktør i. På verkstedet til Epiroc i Vestby, er Marie Lien mekanikerlærling. Presthus er brennende engasjert i rekruttering av unge generelt til anleggsbransjen, og mekanikerfaget spesielt, og han ser ikke noen grunner til at ikke flere jenter skal begynne som både mekanikere og i andre stillinger i bransjen.

– Spesielt jenter vil nok oppdage at anleggsbransjen tilbyr mange, ulike og svært spennende muligheter, sier han.

Powered by Labrador CMS