Eero Tommila, adm. direktør i Tume Agri OY og adm. direktør Gunnar Thorud i A-K maskiner (t.h.).
Eero Tommila, adm. direktør i Tume Agri OY og adm. direktør Gunnar Thorud i A-K maskiner (t.h.).

A-K maskiner overtar Tume-agenturet

Nå stiller A-K maskiner på det norske tilhengermarkedet med tung og lett dumperhenger fra finske Tume.

Den nye avtalen mellom Tume og A-K maskiner innebærer at A-K maskiner vil fornye hele produktutvalget av traktortilhengere. Tume er allerede i Norge med sine tilhengere. Som et ledd i det nye samarbeidet med A-K maskiner, vil den finske produsenten utvide utvalget med fire nye. Dette vil dekke behovet innenfor korntransport med et heldekkende program fra 10-14 tonn. I tillegg kommer både en lett- og tung dumperhenger for massetransport.

Felleskjøpet Agri kjøpte rettighetene til Orkel-tilhengere

Etter at har A-K maskiner vært på jakt etter en ny tilhengerprodusent. Tume som til da hadde vært å få kjøpt gjennom Felleskjøpets forhandlernettverk, trengte brått en annen stor forhandler. Nå har disse to funnet hverandre:

- A-K maskiner er i dag landets ledende leverandør av traktortilhengere og har ambisjon om å løfte Tumes markedsandel i Norge til over det dobbelte av dagens nivå, sier adm. direktør Gunnar Thorud i A-K maskiner.

- Vi synes det er spennende å få A-K maskiner som ny partner i Norge. Vi har registrert at selskapet med sine nye eiere har valgt en aktiv og ekspansiv strategi. Tume ønsker en samarbeidspartner som både har ønske om og vilje til vekst. For oss er det viktig at vi får kundefokus og mulighet for økt omsetning i hele vårt produktsortiment. Derfor ser vi frem til det videre samarbeidet,  sier Eero Tommila, adm. direktør i Tume Agri OY.

- Vi er stolte og ydmyke overfor muligheten til å overta Tume-agenturet i Norge og ser på Tume som en fleksibel og spenstig samarbeidspartner. Deres evne til å ta fram nye hengermodeller og se potensialet i dette markedet er helt spesiell, sier Thorud.

Forsiden nå