Bergningsbil for tøffe jobber

Bergningsbil for tøffe jobber

Det danske forsvaret er først i Europa til å ta i bruk de nye HTRV militære bergningsbilene fra Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV).

Leveransen av de 14 bergningsbilene starter første kvartal 2014. En HTRV (Heavy Tactical Recovery Vehicle) veier rundt 36 tonn og er basert på det utprøvde MAN SX45 8x8-chassiset som siden etableringen av RMMV (joint venture mellom Rheinmetall AG and MAN Nutzfahrzeuge AG) hører inn under denne paraplyen. Chassiset har særlig god stabilitet, sikkerhet og komfort i kombinasjon med ekstrem fremkommelighet, både på vei og i svært ulendt terreng. Bergingspåbygget fra amerikanske Miller gjør at RMMV HTVR kan berge tunge, havarerte kjøretøy på opptil 40 tonn eller håndtere containere på opptil 17 tonn selv under de mest ekstreme forhold. Kjøretøyet kompletterer utstyret som brukes av væpnede styrker i dag. Mange av de pansrede, taktiske kjøretøyene og transportkjøretøyene er blitt tyngre. Det krever stor bergingskapasitet.

Miller Industries Towing Equipment Inc. i Ooltewah i Tennessee er verdens ledende produsent av bergingsbiler. RMMV HTRV er utstyrt med kraftig sving- og løftekran med en løftekapasitet på 75 tonn, to Rotzler HZ090-vinsjer som styres individuelt, samt Rotzler TR200-hovedbergingsvinsj med trekkraft på 30 tonn.

 

Forsiden nå