Boretårn på en Genie 28 meters lift. Løsningen er utviklet av Hybeko AS i samarbeid med Terox og Gjerden Fjellsikring.

Boretårn på Genie-lift

Kraftig reduksjon i boretid og arbeidsbelastning med nytt liftprodukt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det skriver Hybeko AS i en pressemelding etter lanseringen av et splitter nytt, og norskutviklet, produkt for fjellsikring i høyden.

Hybeko AS har i samarbeid med Terox og Gjerden Fjellsikring utviklet en borerigg montert på kurven til en 28 m høy Genie lift.

Erstatter knemater

- Under utviklingen av Hybeko RS 85XC (Rockscaler) har HMS hatt spesielt fokus. Dette gjennom vesentlige vibrasjonsreduksjoner og redusert boretid. Boreriggen er ment å erstatte bruk av knemater til bla. boring av sikringsbolter i fjell, samt til jobber som fjellrensk og fjellsikring, skriver Hybeko i pressemeldingen.

NYE MULIGHETER: Løsningen gir nye muligheter for fjellsikring og fjellrensk.

Alle oppgaver som kjøring av lift, boring, bytte av bor og selve boringen, utføres fra arbeidskurven. Boretårnet som er luftdrevet, er avtagbar. Dette gir større fleksibilitet i forhold til annet bruk av liften.

Godt utstyrt

Liften er videre utstyrt med integrert luft og vannslange, samt hengerfeste for trekk av bla. kompressor og strømaggregat. I tillegg kan liften utstyres med løfte-åk for sikkerhetsnett, samt sikkerhetstak mot eventuelt nedfall av stein.

I tillegg til sikkerhets- og HMS-installasjonene, viser resultatene at maskinen er svært kostnadseffektiv og vil spare både tid og menneskelige ressurser, skriver Hybeko.

Liften og boreriggen innehar alle godkjenningspapirer og de første maskinene tas i bruk av kunder i juli måned, melder Hybeko videre.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS