Boretårn på en Genie 28 meters lift. Løsningen er utviklet av Hybeko AS i samarbeid med Terox og Gjerden Fjellsikring.
Boretårn på en Genie 28 meters lift. Løsningen er utviklet av Hybeko AS i samarbeid med Terox og Gjerden Fjellsikring. (Knut Robert Sevland)

Boretårn på Genie-lift

Kraftig reduksjon i boretid og arbeidsbelastning med nytt liftprodukt.

Det skriver Hybeko AS i en pressemelding etter lanseringen av et splitter nytt, og norskutviklet, produkt for fjellsikring i høyden.

Hybeko AS har i samarbeid med Terox og Gjerden Fjellsikring utviklet en borerigg montert på kurven til en 28 m høy Genie lift.

Erstatter knemater

- Under utviklingen av Hybeko RS 85XC (Rockscaler) har HMS hatt spesielt fokus. Dette gjennom vesentlige vibrasjonsreduksjoner og redusert boretid. Boreriggen er ment å erstatte bruk av knemater til bla. boring av sikringsbolter i fjell, samt til jobber som fjellrensk og fjellsikring, skriver Hybeko i pressemeldingen.

NYE MULIGHETER: Løsningen gir nye muligheter for fjellsikring og fjellrensk. Foto: Knut Robert Sevland

Alle oppgaver som kjøring av lift, boring, bytte av bor og selve boringen, utføres fra arbeidskurven. Boretårnet som er luftdrevet, er avtagbar. Dette gir større fleksibilitet i forhold til annet bruk av liften.

Godt utstyrt

Liften er videre utstyrt med integrert luft og vannslange, samt hengerfeste for trekk av bla. kompressor og strømaggregat. I tillegg kan liften utstyres med løfte-åk for sikkerhetsnett, samt sikkerhetstak mot eventuelt nedfall av stein.

I tillegg til sikkerhets- og HMS-installasjonene, viser resultatene at maskinen er svært kostnadseffektiv og vil spare både tid og menneskelige ressurser, skriver Hybeko.

Liften og boreriggen innehar alle godkjenningspapirer og de første maskinene tas i bruk av kunder i juli måned, melder Hybeko videre.

Forsiden nå