Fra venstre: Maskinselger Trond Viktor Meland, daglig leder Even Gausen, prosjektleder Sindre Løseth. I maskinen sitter maskinfører Jon Arne Olafsen.

Dobbelt opp med serie 7 hos Farbu & Gausen

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I 2001 kjøpte Inderøyfirmaet Farbu & Gausen AS sin første 15-tonner fra Nanset Standard, og etter dette er det blitt mange maskiner.

Nå har bedriften sikret seg de to første Hitachi ZX300-7 i Norge.

- Det er svært hyggelig at en trofast, lojal og ikke minst trivelig kunde får de første her i landet, sier maskinselger Trond Viktor Meland hos Nasta.

Fornøyde maskinførere og leder

Hos Farbu & Gausen, er det maskinførerne Tore Sæther og Jon Arne Olafsen som har fått æren av å kjøre Norges første ZX300-er. Etter en kort prøvetur virket Jon Arne godt fornøyd:

Ansiktsuttrykkene på maskinførerne Tore Sæther (t.h.) og Jon Arne Olafsen sier det meste.

- Alt er jo annerledes – sete, spaker – ja alt, smilte maskinføreren som var veldig klar til å sette i gang med ny jobb med ny graver.

For daglig leder Even Gausen er, det også en annen viktig ting som er avgjørende ved valg av ny serie 7-maskin:

- Utviklingen går videre, og da er miljø og kapasitet viktige faktorer for oss. Vi hadde en Hitachi ZX300-6 fra før som vi var svært fornøyde med. Det var slik at vi nå hadde to maskiner som begge var modne for utskiftning – derfor ble det to maskiner samtidig denne gang. Og etter den korte perioden maskinene allerede har vært her – så ser dette veldig bra ut, sier Gausen.

Anleggs-røtter fra 1935

Firmaet ble stiftet i 1998, men daglig leder Even Gausen har lange anleggsrøtter: Hans bestefar begynte med en dozer i 1935.

Etter et lengre samarbeid med entreprenør Einar Farbu ble man i 1998 enige om å danne et nytt entreprenørfirma: Farbu &Gausen AS.

Firmaet har nå også et datterselskap, Linka AS, som driver med kabellegging og linjebygging.

Powered by Labrador CMS