Konrad Bachmaier i Josef Attenberger GmbH er sikker på at DigPilot vil bli en suksess også i Sentral-Europa.
Konrad Bachmaier i Josef Attenberger GmbH er sikker på at DigPilot vil bli en suksess også i Sentral-Europa.

Full klaff for DigPilot

DigPilot har fått innpass på det tyske markedet. Distribusjonsavtalen kan vise seg å bli gull verdt for den norske maskinstyringsprodusenten.

Flykaos i forbindelse med askeutbruddet på Island sørget for at DigPilot måtte utsette en rekke planlagte forhandlingssamtaler med potensielle distributører fra blant annet Australia, Canada og USA, men stemningen var likevel på topp da vi besøkte den norske standen. Årsaken var at man hadde fått innpass på det tyske markedet, av mange betraktet som Europas viktigste marked.

Avtalen med den tyske kjeden Josef Attenberger GmbH, som ble undertegnet i forbindelse med utstillingen, innebærer at maskinstyringsverktøyet fra DigPilot blir markedsført og distribuert av opptil 100 forhandlere i Tyskland og Østerrike.

- Dette er en utrolig døråpner for oss! Jeg er forbauset over hvor stor oppmerksomhet det har vært rundt DigPilot, sier Jan Floberg i Gundersen & Løken Instrumenter AS. Fra nyttår frontes DigPilot-satsingen gjennom det nystartede selskapet DigPilot AS.

"Perfect match"

Den nye tyske distributøren Josef Attenberger GmbH har 60 års erfaring innen salg av landmålingsutstyr.

- Maskinstyringen fra DigPilot passer utmerket i vårt sortiment. Vi er en "perfect match", og jeg er sikker på at vi vil gjøre en god jobb, sier Konrad Bachmaier i Josef Attenberger GmbH. Salgsmål er han forsiktig med å si noe om.

- Det er et tøft marked, så det er vanskelig å si. Men med så mange gravemaskiner ute på markedet er jeg sikker på at vi skal få til et bra salgsvolum. Noe eksakt tall er imidlertid vanskelig å gi nå. Om et år vet vi mer, sier Bachmaier med et smil.

- Jeg har kjent Jan Floberg i mange år og har fulgt utviklingen med DigPilot med stor interesse. Utstyret er lett å forstå, lett å bruke, lett å sette opp og det er trådløst. I tillegg er det rimelig priset, noe som åpenbart er en fordel i konkurranse med andre leverandører, forklarer han.

Daglig leder i DigPilot AS, Bjørn Even Busterud, er fornøyd med å ha fått innpass i Europas største marked og forteller at man vil gjennomføre de planlagte forhandlingsmøtene med interessentene fra Australia, Canada og USA ved en senere anledning.

DigPilot-versjonen, som ble vist på Bauma var også en ny versjon som nå også inkluderer en linjemodell for veibygging (tidligere versjon hadde triangelmodell).

Forsiden nå