Hit men ikke lenger for den fulle lastebilsjåføren som kjørte varer for danske Freja.
Hit men ikke lenger for den fulle lastebilsjåføren som kjørte varer for danske Freja.

Full sjåfør kjørte to ganger i kulverten

Da det ikke gikk første gangen tok sjåføren, som kjørte for danske Freja, større fart på andre forsøk for å komme gjennom åpningen i svenske Hisingen.

Resultatet ble at han kjørte seg fast. Det lokale politiet ble tilkalt. De målte en promille på 1,6.

SE OGSÅ:

- Grensen for fyllekjøring går ved 0,2 og grensen for «grovt rattfylleri» er 1,0 promille. Så han var ordentlig full. Heldigvis ble ingen personer skadet i hendelsen, skriver politiet på Facebook.

Politiet opplyser på nett at det var en utenlandsk sjåfør som kjørte. Dette har ført til en hissig svensk diskusjon om lønnsdumping, østblokk-sjåfører, straffenivå og danske speditører som presser svenske sjåfører av veien. Til nå er det over 250 kommentarer.

Freja tar avstand

I Danmark tar Freja avstand fra hendelsen, melder danske Fagbladet 3F:

Konsernets toppsjef, Jørgen Hansen, opplyser at den fulle sjåføren ikke er ansatt av Freja, men av et svensk transportselskap som kjører for Freja. I kontrakten står det ifølge Hansen at kjøring i alkoholpåvirket tilstand ikke tolereres.

Toppsjefen opplyser ikke hvilket land sjåføren kommer fra og heller ikke hva slags lønns- og arbeidsvilkår har hadde.  Han sier bare at sjåføren har fått sparken og at det svenske selskapet også må ta konsekvensene for at de i første omgang unnlot å fortelle til Freja at sjåføren hadde kjørt i fylla.

Sjåføren er arrestert

Politiet opplyser at mannen er arrestert fordi de frykter han vil forlate landet dersom han slippes fri.

Foto: Polisen Hisingen.

Forsiden nå